Pomembnost treniranja med »lock-downom«

Na žalost se ponovno se srečujemo v situaciji, katera nam je že dobro poznana. Z aprilom se je država ponovno »zaprla«, kar ima ogromen vpliv na življenje kot ga poznamo. Zelo pomembno je, da v tem času otroci ne izgubijo zanimanja za nogomet in ostale hobije. V današnjem času tehnologije se otroci pogosti zamotijo s telefoni, kjer izgubljajo čas in potencial, zato je še bolj pomembno, da se v tem času vsi čim bolj potrudimo, da se ohrani zanimanje za igranje nogometa.

Mladi nogometaši ostajajo praznih rok, želimo si, da se čim prej vrnejo na nogometna igrišča…

Ker trenutno ne moremo izvajati treningov, je še bolj pomebno, da otroci ne izgubijo stika z žogo in posledično znanja in sposobnosti, ki so jih pridobili med treniranjem. Številne raziskave kažejo, da se otrok zelo hitro spozna z novimi vajami in je napredek kmalu viden. Vendar zgolj stalno treniranje in repeticije vaj lahko omogočijo razvoj sposobnosti za boljše igranje nogometa. Prav tako pa se znanja in sposobnosti izgubijo prav tako hitro kot pridobijo, če se ne izvaja treningov in vaj.

Prav pri tem pa nam lahko pomaga tudi tehnologija. Trenutno je na internetu neomejeno število najrazličnješih vaj, ki jih lahko otroci izvajajo doma individualno. Zato je potrebna ogromna podpora staršev kot tudi samoiniciativnost otrok.

Prilagam trening, ki ponazarja kako hitro in učinkovito lahko treniramo zgolj z »majhno« žogo, katero ni težko najti :).

Še drugi trening, ki ga izvajamo z nogometno žogo. Priporočam, da si otroci pogledajo trening ter skušajo sami ponoviti vaje s čim manj napakami.

Trener, David Konjar

Ostali prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja