Tudi mi smo nogomet !

Lahko treniramo, ne smemo igrati!? Kaj to pomeni? Nogomet je igra, užitek, strast, tekmovanje, dokazovanje. Odločitev, da se v najnižjih (regionalnih) ligah tekme ne izvajajo in da kontakt (duel), ki je neizogiben del nogometnega treninga ali tekme nedovoljen, je nerazumen. Treniraj nogomet ampak ga ne smeš igrati. Nogomet se igra.

Za vse tiste, ki se ne zavedajo kakšne omejitve nam kot trenerjem nalagajo, želim pojasniti. Hodiš v službo, da si na koncu meseca nagrajen v smislu plače. Če ob delu, ki ga opravljaš uživaš, je mera polna. Nogometne treninge opravljaš, da si na koncu tedna nagrajen s tekmo in dokazovanjem pred nasprotniki, svojimi starši, prijatelji, punco, ženo…

Dejan Robnik, trener NK Kranj

Tudi klubi iz 3.,4… lige so klubi in igralci iz tega rang so prav tako nogometaši. Navsezadnje Milivoje Novaković, eden največjih naših golgeterjev je kariero zgradil v najnižjih »becirk« ligah v Avstriji. Genij Josip Jojo Ilićić se je »pojal« po travnikih Triglava, Zarice, Britofa, Bonifike … in prilezel do nogometna neba!!! Trening in tekma nista eno in isto. Če pretiravam. Trening je nujno zlo, medtem ko je tekma nagrada!!! Sam si ne predstavljam, da bi v svoji mladosti lahko hodil na treninge, na tekme pa ne. Vem, da ti šport(nogomet) lahko marsikaj ponudi in tudi kaj malega vzame (poškodbe). Igranje tekem, tekmovati s sovrstniki, dokazovanje pred starši in določen pritisk, ki ti ga tekma da, je tisto kar nas dela boljše v športu in osebnem življenju. Nisem pristaš protestov, sem za mirno rešitev problema. Moje mnenje je da, tako NZS kot Medobčinske nogometne zveze niso naredili dovolj, da bi se nogomet lahko igral tudi v najnižjih ligah. Upam in verjamem, da bo država (vlada) kakršna koli že, v najkrajšem roku odpravila ta nesmiselen ukrep in nam pustila IGRATI NOGOMET!!!

 

Lp trener in igralec NK Zarica Kranj Dejan Robnik

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja