Zarica skozi čas – Prve ne pozabiš [22. del]

Uvodna drugoligaška tekma je polnila časopisne strani. Po dolgem času smo bili priča mestnemu derbiju. Z nečim podobnim se ni moglo pohvaliti nobeno slovensko mesto. Tekma je bila prisotna tudi na stavnicah. Na uradni spletni strani ene izmed njih so zapisali: Match history a head of Zarica Kranj v Triglav on August 8, 2015. Including head-to-head record and recent results for both teams. Kljub temu, da je bil Kranj v času letnih dopustov in je bila tekma predvajana na malih ekranih, se je na tribunah Športnega parka Zarica zbralo 750 gledalcev, ki so imeli kaj videti.

Prvi zadetek je že v deseti minuti prispeval Dejan Božičič, drugega pa kapetan Dejan Robnik. Končnih 2:2 je bil pravičen izid, čeprav sta si tako ena kot druga ekipa pripravili veliko lepih priložnosti. Uvod v prvenstvo nam je odlično uspel.V prvih šestih krogih smo doživeli en sam poraz, v Radomljah, zmagali smo v Veržeju in doma z Dravo. Sledil je najvišji poraz v Kidričevem pri Aluminiju, nadaljevali smo z novima zmagama proti Tolminu in v Ankaranu. Pred novim mestnim derbijem smo zasedali odlično tretje mesto. Nov kranjski derbi se je ponovno končal brez zmagovalca (1:1).

Dejan Robnik, strelec drugega zadetka

Zaradi sanacije glavnega igrišča smo bili primorani nadaljevanje prvenstva igrati na mestnem stadionu. Zaradi odlične prve tretjine prvenstva in solidnega zaključka, smo osvojili sedmo mesto, kar je pomenilo da smo 17. najboljši klub v državi. Z mislimi smo bili pri novi sezoni.

Se nadaljuje,…

Nejc Križaj v akciji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja