Zarica skozi čas – končno druga liga [21. del]

Osmega maja 2015 je bil v prostorih Nogometne zveze Slovenije opravljen žreb za popolnitev druge lige. V začetku maja ni bilo znano katere izmed ekip se bodo med seboj pomerile za napredovanje. Ples kroglic je določil, da se bo prvak 3. SNL center pomeril s prvakom 3. SNL-zahod.

Na uradni spletni strani NZS so zapisali: »V centralni skupini se kvalifikacije široko nasmihajo kranjski Zarici, ki ima s tekmo manj štiri točke prednosti pred nekdanjim prvoligašem iz Ivančne Gorice, z morebitno zmago v jutrišnjem zaostalem obračunu z Lescami pa bi magovalec verjetno že bil odločen.«

Sledili sta dve tekmi z Ajdovščino Škou, kar si lahko ogledate v video posnetkih.13. junija 2015 smo se s polno mero optimizma odpravili na prvo kvalifikacijsko tekmo v Ajdovščino. Ajdovsko Primorje je bilo vrsto let član prvoligaške druščina.

Za boj na pogorišču nekdanjega prvoligaša smo bili pripravljeni. Tekma je vzbudila veliko zanimanja med pristaši nogometa na gorenjskem. Ali lahko Kranj dobi veliki mestni derbi? Rdeči vragi so že na prvi tekmi dominirali na igrišču. Domači so s pomočjo sodnikov držali ugoden rezultat, ob koncu tekme so uspeli izenačiti.

Dejan Božičič, strelec prvega zadetka

Veselje ob zadetku

Sledilo je povratno srečanje v Kranju. Dvomov o zmagovalcu ni bilo. 15. Maj 2015 bo za vedno z zlatimi črkami zapisan v klubsko zgodovino.

Se nadaljuje,…

Darko Babič v duelu in Bine Kotnik

Veselje gostujočih navijačev ob izenačenju ni trajalo dolgo

Blaž Šujica, v tesnem objemu

Na sliki desno zgoraj: Dejan Robnik, kapetan in strelec tretjega zadetka
Na sliki desno spodaj: Matej Peternel, strelec drugega zadetka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja