Začeli tudi drugoligaši

S sobotnimi tekmami in eno nedeljsko, se je začel spomladanski del prvenstva v 2. ligi. Obilica snega je povzročila, da tokrat niso bile odigrane tekme na Dobu, pri nas, v Športnem parku Zarica in na Ptuju. Nismo pa ostali brez tekme v nedeljo. Po prvoligaški tekmi med Triglavom in Olimpijo, smo se v deževnem vremenu in na igrišču z umetno travo v ŠC Kranj, srečali s sosedi iz Šenčurja. Čeprav je tudi megla ovirala dober pregled nad igro, je bilo srečanje koristno za obe moštvi, saj bodo tudi Šenčurjani v prihajajočem tednu začeli s prvenstvom.

Nedeljsko tekmo ne moremo jemati kot nekakšno generalko. Ta je bila načrtovana med tednom, na naravni travi, z vodilnim moštvom 3. lige-Center NK Zagorje. Toda visoka snežna odeja, bo visoka ovira še kar nekaj dni, kljub toplejšemu vremenu. Mi snega ne moremo očistiti iz igrišča, ker ni ustreznega prostora. Upamo, da se bo res tako otoplilo, da bo sneg hitro izginil in omogočil igranje naslednje domače prvenstvene tekme, v nedeljo 25. marca. Gostimo namreč Rogaško, neposrednega konkurenta v spodnjem delu lestvice, čez 3 dni, pa bo potrebno odigrati preloženo tekmo nedeljskega kroga, z moštvom NK Radomlje.

Vreme je mnogim ponagajalo, toda tudi v tem primeru, je potrebno upoštevati, da se idealno ni izšlo niti prvoligašem, ki so opravili priprave v mnogo toplejših okoljih. Mi smo sicer imeli pretežno na razpolago samo umetno travo v ŠC Kranj, tako za vadbo, kot za igranje prijateljskih tekem. Te niso bile odigrane vse, predvsem pa niso bile igrane na naravnih površinah. To lahko poleg bolezni in občasnih poškodb, štejemo v največjo slabost v pripravljalnem obdobju. Zato se je v določeni meri z začetno enajsterico tudi eksperimentiralo. Tudi minute so bile dokaj korektno razdeljene med vse igralce in s tem dana priložnost dokazovanja tudi na različnih igralnih mestih.

Zadnja ocena pripravljalnega obdobja je bila izdelana konec meseca januarja. Od takrat se je nekaj tudi spremenilo v igralskem kadru. Prisotni so bili odhodi v druge sredine (pričakovani). Nismo pa igralskega kadra osiromašili, pri čemer je potrebno posebej izpostaviti naslednje :

  • Pri nas so ostali vsi igralci iz Triglava, čeprav so trije (vratar Hafner ter branilec Šalja in napadalec Oman) opravili priprave z moštvom Triglava. To  za naše moštvo pomeni največ in kaže vse pozitivne dejavnike medsebojnega sodelovanja,
  • Okrepili smo se tudi z napadalcem iz Domžal. Gaber Petric, se tako vsaj začasno vrača v Kranj, saj je bil v mlajših selekcijah član Triglava.

  • K nam je pristopil tudi mladi vratar iz Srbije, Lazar Miković, ki je sicer pod kontrolo, skoraj zagotovo bodočega prvoligaša, Mure iz Murske Sobote, skoraj neverjetno pa je to, da je k nam pristopil tudi igralec Radomelj in Domžal, še vedno dokaj mlad, vendar dovolj izkušeni Marko Kovjenič. Marko je bil že krajše obdobje naš član, vendar pa se takrat ni zadržal daljše obdobje, saj je imel ugodnejše ponudbe iz višje rangiranih moštev.

V primerjavi z jesenskim delom smo torej veliko pridobili in vse to je potrebno v nadaljevanju prvenstva izkoristiti. Seveda so se okrepili tudi konkurenti. Vendar mi ne smemo skrivati, da imamo mlado, ambiciozno moštvo, strukturirano v vseh pogledih. Ne manjka nam hitrosti, znanja, morda je prisotna manjša agresivnost. Edina slabost je lahko samo mladostna naivnost, ki mnogokrat povzroči tudi določene napake.  Teh je bilo na pripravljalnih tekmah, včasih kar preveč. Potrebno pa je verjeti, da bodo fantje v borbi za točke, znali  npr. : kdaj in kam podati, preprosto razrešiti kritično situacijo, oceniti kdaj preigravati in kdaj sodelovati z boljše postavljenim soigralcem,  odločiti se za zaključni udarec na gol, ali na kratko pomagati si v igri, sodelovati, odgovorno realizirati zahteve, ne glede na fazo igro.

Čeprav se ni mogoče preveč pohvaliti z vsemi rezultati v pripravljalnem obdobju, saj smo razen Domžal, Krke in Triglava, igrali z nižjeligaši, moramo v ospredje potisniti, prednosti, ki jih ima naše moštvo in z vsako nadaljnjo tekmo izboljševati razmerje med številom napak in dobrih odločitev, v prid slednjih. Nepotrebne so zato določene primerjave. Potrebno se je osredotočiti na vsako tekmo posebej, iztisniti maksimum, kar nam mora zagotoviti najmanj zadržanje sedanje pozicije na lestvici in mirno pomlad. Moštvo, ki ima potencialno bodoče igralce za prvoligaško moštvo, mora biti željno stalnega dokazovanja in od naših fantov to moramo pričakovati.

S takšno popotnico se bomo odpravili na prvo gostujočo tekmo v Ljubljano, z Ilirijo, ki ne skriva, da ima moštvo, sposobno boljšega stanja na lestvici, kot ga imajo trenutno. Verjeti moramo, da bodo vremenski pogoji ugodni za igro, kar mora prinesti lepo nogometno predstavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja