Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
04.06.2012 | | Natisni | 5 komentarjev

Z včerajšnjo  tekmo  odigrano v našem športnem parku je padel zastor v ligi U-14. Naš klub je zastopala ekipa mlajših dečkov ob pomoči nekaj igralcev letnika 1998, ki si niso uspeli izboriti mesto v močnejši ekipi, ki je igrala v Stražišču. Sezono ocenjuje trener Tomaž Žukevič: “Prvoten dogovor je ponujal ravno obratno, nekaj igralcev mlajših dečkov kot pomoč in večina igralcev letnika 1998, ki niso prišli v prvo ekipo. Žal pa je od teh predvidenih osmih igralcev redno na tekme prihajal le Nejc, odigral je vseh 22 tekem od prve do zadnje minute, medtem, ko za večino ostalih z malce izjeme pri Petru in Igorju, lahko potrdim popolno neodgovornost. Kakorkoli, za igralce mlajših dečkov neprecenljiva izkušnja, ki je v praksi pomenila  več kot petmesečno zapolnitev vseh dni v tednu s treningi in tekmami. Dejstvo je bilo na dlani. S temi igralci ligo preživeti. 

Neprecenljive izkušnje dečkov

Razlike v fizični moči med igralci naše ekipe in igralci večine ostalih ekip so bile včasih že smešne. V jesenskem delu prvenstva nismo osvojili nobene točke, po analizi pa smo si smelo zadali  cilj v spomladanskem delu prvenstva doseči vsaj dve zmagi. Uspelo nam je celo več, spomladanski del prvenstva smo za seboj pustili tri ekipe in osvojili 9. mesto, z le dvema točkama prednosti pa smo spomladi zaostali  za Šenčurjem in Kranjsko Goro. Poleg visokega odstotka prisotnosti na treningih, odgovornosti do soigralcev in kluba so našteta dejstva dovolj, da v prihodnji sezoni pokažemo in dosežemo še več”.

Kategorije: Novice, Prva stran, U-12

5 komentarjev

 1. Matej je rekel/-la:

  Pozdravljeni spremljevalci nogometa v ŠP Zarica.
  Mislim, da je po končani sezoni, se strinjam s tabo (mislim, da vikanja ne potrebujeva), da je bila za vašo ekipo uspešna – posebej spomladanski del.
  Moram pa komentirati navedbo, da je bilo dogovorjeno, da bo vaša ekipa zapolnjevala prosta mesta pri igralcih letnika ’98, ki se niso uspeli uvrstiti v ekipo izkušenejših / boljših igralcev. Kdor se bo spomnil dogajanja lanskega avgusta, bo razumel… Sploh pa bodo razumeli nekateri starši iz tvoje ekipe, ki so bolje obveščeni in so scenarij delitve ekip v kategoriji U-14 poznali do zadnje pike! In to precej pred zaključkom dogajanja!
  Dejstvo je, da smo bili oz. so bili naši otroci zadnji dan (lahko napišem zadnje minute) registrirani za klub NK Sava iz Stražišča in to kljub nasprotovanju večine staršev. Dobesedno smo bili prisiljeni v odhod. Pustimo ob strani akterje, ki ne delujejo več v nogometu, vsaj ne na teh prostorih. Tedanji direktor NK Save je obljubljal skoraj popolno ekipo igralcev letnika ’97, pa čeprav sem ga na dan preizkusne tekme (odigrana, mislim da zadnjo nedeljo v avgustu) postavil na laž s spiskom igralcev iz njihove spletne strani, kjer je bilo jasno, da je v NK Sava ostalo največ 7 igralcev. Kljub temu je prišlo do “združitve” oz sodelovanja.
  Že na sestanku bi moral odgovoriti na izjavo ene od sodelujočih, da je bila dogovorjena oblika sodelovanja mlajših dečkov, kot si jo zapisal v prispevku. Trdim nasprotno: Naši starejši dečki so se morali umakniti mlajšim zato, ker ste hoteli igrati nogomet na velikem igrišu, ker ste hoteli nabrati izkušnje, ker ste hoteli biti pripravljeni na izzive velikega nogometa. Kar seveda ni sporno, če si klub lahko privošči dve ekipi v istem prvenstvu, kar lani ni bilo mogoče. Zato tudi skepsa nekaterih na sestanku.
  Še nekaj o tem. Vsi otroci so trenirali pri Radotu. Mislim, da je bil njihov obisk na tekmah manjši tudi zaradi tega, ker so bili vajeni njegovega načina dela in vodenja tekem. Poleg tega so tisti ki so na tekme hodili, po večini le te začenjali na klopi, je bil pa obisk tekem v jesenskem delu približno 60 odstoten (od osmih otrok jih je na tekme prihajalo povprečno pet). Verjetno je bilo spomladi to razmerje še slabše, a se mi ne ljubi brskati po zapisnikih. Zakaj je bilo temu tako, si boste morali odgovoriti v upravnem ali strokovnem odboru.
  Toliko o tem. Ne želim karkoli napovedovati, še najmanj si želim, da bi bili otroci česarkoli prikrajšani, vendar težko verjamem, da bo letos kaj drugače. Sploh pa, še malo nazaj v zgodovino: kako nameravaš voditi toliko otrok, s pomočnikom ali brez, plus ekipo U-10? Dve leti nazaj bi moral voditi celotno selekcijo otrok U-11 in U-12, pa so starši vaših otrok na veliko protestirali, da to ni mogoče. In dosegli svoje!
  Naj zaključim. Upam na dobro sodelovanje, upam na dobre rezultate in upam, da klub končno začne delovati kot “velik” klub!

  Lepo te pozdravljam, Matej Lopatič.

 2. Žiga je rekel/-la:

  HAHA! BEDARIJE NA KUBIK!

 3. Matej je rekel/-la:

  Torej se ne boš predstavil? Očitno boš popolno izkoristil vlogo moderatorja in selektivno objavljal samo tisto, kar vam bo všeč. Meni je prav, vendar vztrajajte pri taki drži v vsaki situaciji.
  Upam, da se zavedaš, da si uradnik v klubu, s tem tudi njihov predstavnik in s tem tudi ogledalo politike kluba.
  Še to na to temo: S trenerjem in na njegovo željo tudi s predsednikom naj bi se prejšnji ponedeljek dobili in pogovorili o nesoglajsju. Očitno je prišlo do nesporazuma, ker predsednika ni bilo, pa glede na vse sploh dvomim, da je za to sploh vedel.

 4. Žiga je rekel/-la:

  Lahko se ti tudi predstavim. Sem Žiga Porš prostovoljni delavec v NK Zarica Kranj, predstavil se ti pa nisem zato, ker nisem bil obveščen v tvojem odgovoru na moj dopis. Na tvoje pisanje sem dal subjektivno oceno, ker tudi sam nisem bil obveščen v točnem dogovoru med kluboma, vendar močno dvomim, da je bilo tako kot ti pišeš na naši spletni strani. Če imaš ti drugačne informacije prosim, da razkriješ svoj vir, ker bi rad preveril zakaj je to tako velik problem, da ga je potrebno predstavljati v taki obliki. Po moji oceni so fantje igrali odlično z ogromno odrekanja in tega ne smemo omaloževati na tak način, ampak jim je potrebno samo čestitati in jih spodbujati v nadalnjem razvoju v NAŠEM KLUBU. LP ŽIGA PORŠ ps: Moja vloga v klubu je jasna in nisem zgolj moderator!

 5. Matej je rekel/-la:

  Ko boš našel kakšno slabo besedo o fantih, lahko nadaljujemo debato. Tudi v drugih zapisih. Tudi pojasnila o dogodkih lanskega avgusta se pozanimaj na drugem naslovu. Vira nimam, ga ne rabim, ker sem bil po sili razmer udeležen v dogodkih.
  Seveda pa verjamem v delo, tudi v delavne ljudi, zato je vsaka oblika prostovoljstva hvalevredna. Zato tudi verjamem, da bo NK Zarica Kranj enkrat velik klub.
  Te lepo pozdravljam, Matej

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane