Nogomet in tenis

nogomet in tenis

Nogomet je vedno bil in bo moja edina prava športna ljubezen. V zadnjih letih, ko je moje udejstvovanje pri igranju nogometnih tekem le še popolni užitek in tekmovalna rekreacija, se je pojavila tista druga športna strast, tenis. No, da ne bo pomote tenis konkretno igram zadnjih deset let in marsikateri trening, ko sem nastopal v prvi ligi za NK Triglav, sem preskočil za dobro »partijo« tenisa. Moj edini pogoj mojemu matičnemu klubu je bil, da lahko občasno izpustim trening nogometa da odigram tekmo rekreativne teniške lige. Na moje zadovoljstvo je športni direktor »Brko« nekako zamižal na eno oko, a me hkrati opozoril, oziroma prosil, naj tega ne počnem dan pred tekmo. 🙂

Sicer pa to ni nit mojega pisanja v tem trenutku. Želim poudariti, da je mešanje določenih športov z moje strani celo priporočljivo. Zakaj je marsikateri bivši nogometaš dober rekreativni igralec tenisa? Odgovor ni zrasel na mojem zelniku. Noge so tisto kar ločijo najboljše tenisače od povprečnih. Žal je pristop vseh športov tako agresiven, da je skoraj nemogoče, da bi ob resnem treniranju nogometa redno obiskoval tudi treninge drugih športov. Pravim le, da je za nekoga lahko tisti »drugi« šport prava priprava ali trening za tisto kar počneš najbolje. Povsem logično je, da tekač na dolge proge ali kolesar ne more postati dober nogometaš. Ni pa nekega pisanega pravila.

Glede na to, da delujem v nogometu kot trener-igralec že nekaj let in da mi vihtenje loparja tudi ne predstavlja prevelikih težav, ob dejstvu, da zadjih nekaj let osvajam gorenjsko teniško rekreativno ligo ter dejstvo, da je moja moč pretežno v nogah, lahko brez slabe vesti napišem: nogomet in tenis sta velika prijatelja. 🤝 Želel bi si predvsem, da bi otroci kombinirali različne športe vsaj nekje do 14. leta, zavedajoč se, da je to skoraj nemogoče, a prepričan sem, da bi to znalo privesti marsikoga do vrhunskih rezultatov.

Dejan Robnik, nogometaš in veliki ljubitelj tenisa
Dejan Robnik, nogometaš in veliki ljubitelj tenisa

In zopet se vrnem na največjega tenisač (trenutno) Rafaela Nadala. Kaj ima skupnega z nogometom? Rad ga gleda, je navijač Reala, pomagal je klubu od koder prihaja (Mallorca). Sem pa nekje prebral, da ga je nekoč tudi treniral, koliko resno, ne vem. Resnično pa je njegov stric Miguel Angel Nadal med leti 1991-1999 igral za nogometnega velikana FC Barcelono. Glede na to, kako se Rafa giblje po terenu bi lahko rekli, da je nogomet res prisoten vedno in povsod.

PREBERITE ŠE ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja