Starši!? Igrišča samevajo!

Ob takem izhodišču pisanja bi se marsikdo izmed nas nekje 20 let nazaj vprašal, če sem pri pravi. Dejstvo in kruta realnost pa je dan danes žal nekoliko drugačna. Časi, ko so nas starši iskali po igriščih in nas podili domov bodisi zaradi šolskih obveznosti, kosila, obiskov so mimo. Starši danes borbamo ali pa ne, da naše otroke podimo iz varnega zavetja gamerskih sob in socialnih omrežij na IGRIŠČA. Socialna omrežja so postala, pa si priznamo ali ne, prepomemben del naših življenj. Naložba v naše otroke je večna življenjska naložba! Pa je res tako? Zdi se mi, da vse preveč časa namenimo samemu sebi; ne pravim, da za naše sončke ne poskrbimo, le da smo premalo aktivni v boju proti nešportnemu delu preživljanja njihovega časa. Imam dva sinova. Medtem, ko najmlajši večino časa res preživi s sovrstniki na igriščih zunaj, je starejši že veliko večji zalogaj. Tako on kot njegovi sovrstniki so večino časa za raznimi igralnimi konzolami. To trdim, ker sam veliko obiskujem igrišča po Kranju (Planina).

Za njihov razvoj in napredek preko nogometa so žal trije treningi pod okriljem kluba premalo. Naša starševska dolžnost je, da se takemu načinu upremo in začnemo »borbati« tako, da bodo naši malčki ponovno napolnili igrišča, ki so v teh časih žalostno prazna (košarka, nogomet). Namerno se vsak teden odpravim na zunanja nogometna igrišča in seveda tudi odigram tekmico z otroci in s tem dobim potrditev, da si otroci kljub vsem motnjam, ki jih ovirajo pri športanju, preprosto želijo igrati nogomet.

Edino kar potrebujejo je naš čas, da jim pokažemo in jih usmerimo, včasih tudi za ceno dolgega prepričevanja. Vedeti moramo, da tudi če bi mi odraščali v njihovem svetu ne bi bilo nič drugače. Bolj kot kadarkoli bi potrebovali potisk staršev. Hvala bogu tega nismo potrebovali. Zato!

Starši ne bodimo sebični, pomagajmo in usmerjajmo otroke tja kjer je luč in ne tema obsijana z led lučkami gamerskih sob!!!

PREBERITE ŠE ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja