Nogomet je več kot slava, denar in dragi avtomobili…

Veselje Dejana in slavje soigralcev ob odločilnem zadetku in uvrstitvi v 2.SNL

Objavljamo kolumno Dejana, izhajajoč iz izkušenj, ki jih ponuja šport in življenje nasploh. Veseli nas, da svoje izkušnje z nami v našem klubu deli kot trener, igralec in predvsem človek:

“Nogomet ti lahko ponudi ogromno, le vprašati se moraš koliko si pripravljen vzeti. Biti slaven, bogat, morda priljubljen. Vse to gre z roko v roki z vrhunskim nogometom.

Kaj pa, če ti udejstvovanje v nogometu ne prinese vsega omenjenega? Ni panike! Spomni se začetkov, ko si se brezskrbno podil za žogo, hodil na treninge, tekmoval z vrstniki in tudi sam s sabo. Ko je bila želja po tem, da si vedno boljši od drugega, da premaguješ oviro za oviro. To je vodilo in prava pot. Nihče od nas ni kot otrok sanjal o slavi, denarju, pregrešno dragih avtomobilih… pa da ne zaidemo s poti. Danes govorim o tem, kaj nam lahko prinese igranje nogometa v povprečnem nogometnem okolju. Vsekakor ne denar in ostalo zgoraj omenjeno. Vsi dobro vemo, da denar in slava ni zagotovilo za srečo in uspešno pot v življenju. Na koncu nogometne kariere, kakršnekoli že, nogometaši vedno potegnemo črto in se vprašamo kaj nam je ta prinesla. Podpora staršev, prijateljev, svojcev in partnerke seveda igrajo pomembno vlogo pri tem, a na koncu koncev sami sprejemamo odločitve. Bodisi v naše dobro ali ne. Sam sem imel za nekoga dobro kariero, za nekoga povprečno, lahko pa zatrdim, da sem marsikaj doživel in da realno nisem dosegel višav katere so mi napovedovali. Kljub vsemu mi je nogomet dal veliko in mi še vedno ponuja ogromno. Nogomet je moje življenje in življenje je moj nogomet. Nogomet je moja družina, a nogomet ni VEČ kot moja družina, moji otroci. Skozi vse pritiske v nogometu sem se naučil v življenju spoprijemati z ovirami, ki so veliko večje kot zgrešiti enajstmetrovko in podobno.

Dejan Robnik, trener, igralec, športnik in še več

Se zaposliti in delovati v nekem okolju, kolektivu za nas bivše nogometaše ne predstavlja težav, komunikacija z mediji se kar naenkrat prelevi v komunikacijo s svojim nadrejenim in tudi to nam ne povzroča ovir. Zdrav način življenja in zdrava prehrana. Tudi to sem se naučil preko nogometa. Lahko bi našteval in našteval še dolgo kaj ti lahko nogomet »da« oziroma ponudi. Vprašanje pa je, kaj si pripravljen vzeti, ne glede na katerem nivoju bo tvoja kariera potekala. Igral sem za vse mlade reprezentance, bil najboljši strelec vseh mladinskih selekcij, igral za Maribor, Celje, Triglav in da, uganili ste, finančno nisem preskrbljen zaradi tega. Imam pa bogate življenjske izkušnje in sem zaradi tega verjetno boljši človek, oče in sin. No vsaj upam ☺. Želel bi si predvsem, da to preberete starši in svoje otroke usmerjate bodisi v nogomet ali katerikoli drugi šport, ker bo vašim, našim zlatim otrokom ponudil veliko, neprecenljivo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja