Pred začetkom sezone

Pred nami je začetek tekmovalne sezone 2020/21. Nogometni klub Kranj bo zastopan z devetimi ekipami. Po burnem dogajanju v prestopnem roku največ pričakujemo od članske ekipe, kateri so se priključili nekateri preverjeni igralci, ki so bili soudeleženi pri največjih uspehih kluba, tudi pri zmagoslavju v tretji SNL in uvrstitvi v drugo ligo.

Ekipe v starostnih kategorijah starejših dečkov, kadetov in mladincev, so po nečednih manevrih predvsem sosedov z desnega brega Save, samo v zadnjem letu ostale brez 34-ih igralcev. Ne glede na kadrovske težave pri omenjenih skupinah, bodo tisti ki so ostali, skušali čim dražje prodati svojo kožo.

Prvi od naših ekip bodo na zelenico stopili kadeti, ki se bodo v soboto 29.08.2020 ob 10.00 pomerili z vrstniki Jesenic. Na tej tekmi bodo kot domačin igrali mladi Jeseničani, katerih prošnji po igranju v ŠP Zarica smo ugodili.

V popoldanskih urah nas čaka poslastica prvega kroga v članski kategoriji. V Britofu nas čaka verjetno najtežje gostovanje. Kluba sta vrsto  let velika športna rivala, ki ju povezuje vrsta skupnih točk. Mnogi Britofljani so v preteklosti nosili rdeči dres, prav tako pa je tudi nekaj naših fantov v času ko je bil Britof član prve mladinske lige ponosno igralo za njihov klub. Ekipi sta prvo prvenstveno tekmo odigrali v sezoni 1975/76, do sedaj pa sta se pomerili kar 68 krat, za odtenek uspešnejši pa smo bili mi. Toda pozor: Na tekmah v Britofu imamo štiri poraze več! Fante zagotovo čaka težka naloga. Strateg rdečih je večkrat izpostavil, da spoštujemo vsakogar, v isti sapi pa dodaja da se nikogar ne bojimo, ter da bomo na svaki tekmi skušali iztržiti kar največ.

 

Začetek prvenstva 2020/2021

Zadnji bodo v nedeljo svojo tekmo odigrali mladinci. Domači iz Visokega veljajo za nespornega favorita tekme, v katero bomo zaradi znanih dogodkov, glede na preteklo sezono krenili oslabljeni. Tekma bo služila predvsem za nabiranje prepotrebnih izkušenj, saj bodo nekateri uživali mladinski staž tudi v prihodnjih treh do štirih sezonah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja