Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
04.11.2012 | | Natisni | 13 komentarjev

Danes smo videli dva spodrsljaja v Naklem. Prvi gre na račun sodnikov, ki so dovolili, da se igra na nepripravljenem igrišču, saj smo na namesto linij videli

Klobuk namesto linije ..

postavljene klobučke..?????????. Drugi, še večji pa so nam pripravili naši mladinci, ki so popolnoma nemotivirani dopustili Naklancem zmago. To je že tretji spodrsljaj mladinske ekipe, ki očitno ne zmore nositi bremena favoritov lige.

Kategorije: Novice, Prva stran, U-19

13 komentarjev

 1. Žiga je rekel/-la:

  NIMAM BESED!!

 2. Oče-navijač je rekel/-la:

  Mladince je potrebno opozoriti na to, da je pred njimi še cela pomlad in da so lahko še vedno prvi.
  Seveda mora ob enakem vodenju ekipe za to poskrbeti vodszvo kluba in v ekipo pripeljati Messija, Ronalda, Piqué-ja, Fabregasa, Puyola, Iniesto in Chavi-ja. Če odmislimo, da bi imeli probleme z registracijo teh igralcev za mladnce, se lahko nadejamo, da bi celo trenutni trener s tako ekipo osvojil mladnsko prvenstvo.
  Sodnik, ki mu ne moremo očitati namere po pristranskem sojenju je popustil izjemno agresivnemu navijanju domačih navijačev in domačega trenerja, zato smo ponovno dvakrat pordeli (rdeli smo tudi Zaričini navijači, ko smo gledali tekmo, zaradi sramu – pa ne zaradi igralcev). Pritisk na sodnika je bil s strani Nakelskega trenerja tako hud, da ga je sodnik celo izključil in bo za to moral plačati kazen (prav mu je, trenerju Zarice se to ne more pripetiti).
  Standard te ekipe pa je izjemen padec motiviranosti v začetku drugega polčasa, ko večinoma nasprotne ekipe v slačinici dobijo dodatni motiv. Naši so danes prišli na igrišče popolnoma zmznjeni in takoj dobili gol (mogoče so jih Naklčani dali za 15 minut v zmrzovalnik?)
  Za konec bom ponovil, navijači Zarice moramo biti tiho, trener je tiho zato, ker noče plačati kazni, vodstvo kluba pa odgovornost prenese na igralce, ki ne morejo nositi breme favorita. Bla, bla, bla, bla, …
  S takim kadrom je domet Zarice I. Gorenjska liga zato je želja za več lahko samo pobožna.

 3. Oče-navijač je rekel/-la:

  Sprehaja se Tomaž po cesti in naenkrat začne nekdo na njega streljat. Prestrašen priteče do policaja in mu zgrožen pove, da nekdo na njega strelja.
  Policaj ga pogleda in presenečen ugotovi:
  “Strelja, in kaj zato, saj vas ni zadel”.

  Na tak način je deloval sodnik na tekmi mladincev v Naklu. Igralci Nakla so prakticirali drseče štarte z obema nogama proti igralcu (žogo so vedno zgrešili – najbrž je niti niso ciljali), vendar so igralci Zarice uspešno odskakovali. Na igralčevo opozorilo sodniku, da je to nevarno je ta nonšalantno odgovoril “Bi pa padel”, še dobro da ni odgovoril “saj ti niso zlomili noge”.
  je pa ta isti sodnik Berniku za popolnoma korekten start z eno nogo in na žogo takoj pokazal karton (ker je Naklčan padel). Sodnik je celo piskal prekrške za Naklo takrat, ko sta se zapletla dva Naklčana med seboj.
  Zakaj: “Zato, ker je eden padel”

  Sem odšel po tekmi z Naklom na kadetsko tekmo Šenčur : Brda, sodnik na tej tekmi je bil svetlobna leta pred gorenjskimi sodniki (pa je tudi naredil kakšno napako).

 4. Žan je rekel/-la:

  OČE NAVIJAČ JOKAL SI CELO TEKMO JOKAŠ TUDI NA NETU

  PORAZ JE ZELO BOLEČ!!!!!!!!!

  LPŽan

 5. OČE-NAVIJAČ je rekel/-la:

  Moram seveda čestitati igralcem Nakla za zmago, ki je bila vsekakor zaslužena, o tem ni nobenega dvoma. Upam, da v mojih prejšnjih prispevkih nihče ni dobil občutka, da mislim, da je sodnik toliko oškodoval Zarico, da je ta zaradi sodnika izgubila.
  Sem se pa spomnil na izjemen dogodek ob igrišču, ko smo se vsi ob ograji smejali sodniku, ki je ob očitnem prekršku Nakelskega igralca nad Nakelskim igralcem, piskal prekršek za Naklo. To je izum in bi ga sodnik moral patentirati.
  Ali si zamislite situacijo; Barcelonin Messi prodira po desni strani, preigra igralca Reala, je že v kazenskem prostoru, kjer ga podere Barcelonin Puyol. Gorenjski sodnik Tomaž takoj pokaže na enajstmetrovko, ker prekršek se je zgodil v kazenskem prostoru in če se prekršek zgodi v kazenskem prostoru je to enajstmetrovka.
  Lepo je biti na Gorenjskem sodnik, ko je na voljo toliko možnosti za inovacije.

 6. NEVTRALEN je rekel/-la:

  Sojenje na nekaterih tekmah na gorenjskem je resnično pod vsako kritiko. Ne verjamem, da bo kmalu kaj boljše, dokler bo glavni motiv sodnikov samo žepnina, se sigurno ne bo nič spremenilo. Kaj šele, da bi sodniška organizacija nižje ligaške tekme uporabljala za kaljenje – učenje svojih kadrov, ne, važno je, da se dobi žepnina za sodelujoče. Ki se verjetno delegirajo po nekakšnem ključu, najbrž vsakemu pripada toliko in toliko tekeme različnih rangov, da na koncu večina dobi enako.
  Opozarjanje na napake teh mož na forumu je samo glas vpijočega v puščavi, dokler se vsi sodelujoči klubi med sabo ne bodo zmenili oz. poenotili stališ do sodniške organizacije, do tedaj sprememb sigurno ne bo. Vprašanje če tako pisanje celo ne škodi?
  Seveda pa je nižjeligaški nogomet lahko tudi igrišče “bivših”, občutek imam, da se vsi poznajo in da pomagajo drug drugemu oziroma delujejo drug proti drugemu. Škoda, mar ne!
  Zato, Žan, se ima posameznik pravico “spucat” na svojem forumu kakor se hoče. Poraz seveda boli, sploh, če so okoliščine sumljive. Ti, očitno si nogometaš, pridno treniraj, mogoče boš kdaj celo sodnik, pa boš takrat delil pravico…

 7. Žan je rekel/-la:

  Neutralen lep komentar!!
  Ta oče navijač:g.Š…C ki tako obožuje špansko ligo v nekaterih člankih opisuje grobosti naklanskih igravcel ter kakšno je bilo igrišče,malo naj pomisli,na kakšnem igrišču so igrali prvo tekmo,ki so jo igralci Nakla korektno izgubili 5:0 pa nismo nič jokali nad sojenjem in ostalimi zadevami tudi tam so bili grobi štarti brez žoge po kolenih igralcev.
  Ta g:oče navijač je sufliral stranskemu sodniku,ko je bila gol šansa za Naklo(prvi polčas)
  Stranski sodnik je nasedel tem vsklikom pa se oprašajmo kdo je koga n…..u? Lahko bi še kaj napisal v obrambo naklanskemu nogometu..LP ŽAN

 8. OČE-NAVIJAČ je rekel/-la:

  Nerad odgovarjam na komentarje drugih, vendar na Žanovega moram. Upam, Žan, da še hodiš v šolo, ker če ne hodiš več, si marsikaj zamudil. Izjemno pomembno je sogovornika poslušati ali pa natančno prebrati njegov komentar. Ker, če tega ne storiš, potem nekomu odgovarjaš na njegove izjave, ki jih on sploh ni dal in izpadeš malce čudno, ali ne.
  Napisal sem, da je bila vaša zmaga zaslužena, ali ti to ni dovolj. Nikjer nisem omenil igrišča, ne vem zakaj ga omenjaš ti (igrišče je omenjeno v prvem komentarju – najbrž pa je res, da se na igrišču označenem s stožci ne bi smelo igrati – ne zato, ker bi si en to domislil, ampak zato, ker so taka pravila – sodnik pa je zato, da te pravila spoštuje – predvsem pa gre za varnost nogometašev – najbrž je večja možnost poškodbe, če so na igrišču stožci).
  Opozarjam pa na napake sodnikov, katere pa najbolj občutite vi, igralci ali ne? Seveda pa je v tvojih letih misliti na to, kaj bi bilo, če bi bilo, mnogo težje, zato se čutite prizadeti šele takrat, ko se poškodujete. Mi, ki smo starejši pa razmišljamo drugače, zato poskušamo možnost poškodbe, kolikor je mogoče preprečiti. In sodniki imajo pri tem najpomembnejšo vlogo, žal jo, vsaj gorenjski, izjemno slabo izvajajo (najbrž zaradi vzroka, ki ga je omenil Nevtralen – moje mnenje je, da gre predvsem za sorodstvene in podobne povezave, kjer se določene sodnike forsira ne po znanju, ampak po imenu. In potem sodijo tekme sodniki, ki jim jaz ne bi zaupal soditi tekme med dvema vrtcema – ima pa sodnik očeta ali mamo ali brata ali teto ali strica v sodniški organizaciji).
  Toliko o sodnikih, vašega moštva in poteka tekem na Zarici in v Naklu pa ne bi komentiral, to prepuščam tebi.

 9. NEVTRALEN je rekel/-la:

  @Žan: če sem pravilno razbral iz tvojega pisanja, si igralec NK Naklo? Dva dneva sem prebiral tvoje briljantno pisanje, upam pa, da si boljši igralec nogometa. Ti priznam, da me je pošteno strah, ko boste ti in tvoji vrstniki prevzeli vodenje podjetij, države, ali pa samo nogometnih ekip ali sodniških organizacij. Brez najmanjšega občutka za tisto, za kar smo nekateri zastavili velike vložke, pišem ti o času osamosvajanja, torej tudi o slovenskem jeziku. Kljub temu, da ni pisanih pravil, vsaj kanček občutka za materin jezik pa vseeno pokaži(te).
  Če se vrnem na temo oz. članek: oče-navijač ti je vse lepo razložil, upam, da boš znal razbrati bistvo v njegovem pisanju. Če ti bo lažje, se tudi sam največkrat ne strinjam z njegovim glasnim komentiranjem, vem pa, da o nogometu nekaj ve, zato še toliko težje spregleda tako očitno neprofesionalnost tistih, ki bi zato v prvi vrsti morali skrbeti.
  Pa veliko nogometnih užitkov!

 10. OČE-NAVIJAČ je rekel/-la:

  Nevtralen,
  Lepo, da si se vsaj posredno postavil na mojo stran.
  Škoda pa, da nisi bil na pokalni tekmi Bled : Zarica, na njej ne bi slišal niti enega mojega glasnega komentarja. Oprosti, lažem, na koncu tekme sem glasno posredoval čestitke sodniški trojki za izjemno vodenje tekme. Če pa še kdo ne razume, ne zato, ker bi sodili za Zarico, ker niso, ampak zato, ker so sodili objektivno, strokovno in pošteno.
  Dokler pa bo na Gorenjskem edini cilj sodnikov in tudi trenerjev plačilo za svoje delo, toliko časa bomo capljali na mestu. Rezultat takega dela pa je, da imamo enega predstavnika v 1.SNL, enega v 2. SNL in enega v 3.SNL in da igralci, ki imajo za seboj šest let vrhunskega nogometa, po zaključku mladinske nogometne kariere nimajo kje nadaljevati kariere, če niso res v vrhu generacije.
  To pa je dejstvo, žalostno pa je, da to dejstvo ne skrbi trenerjev, ki so najbolj odgovorni za vzgojo in znanje teh igralcev. Ne skrbi niti sodnikov, ki so pripravljeni, da tistih nekaj perspektivnih igralcev polomijo nasprotniki samo zato, ker se je trener odločil, da bodo tekmo zmagali, ne glede na kakšen način in s kakšnimi posledicami.
  Je pa res tudi to, da je na najvišjem mladinskem trenerskem mestu trener, za katerega je Žan profesor slovenščine, njegovo nogometno znanje pa tudi na približnem istem nivoju kot znanje slovenščine.
  Z Nevtralnim pa se strinjam tudi zaradi njegovega strahu, vendar sem optimist. Z delom z mladimi imam izjemno dobre izkušnje, potrebno jim je dati možnost, predvsem pa jih je potrebno usmeriti v dela in naloge, ki jim najbolj ležijo. Tako je v življenju in tako je v nogometu, od vodij pa je odvisno, ali bodo to upoštevali ali ne.

 11. antiZarica je rekel/-la:

  dej ne jokejte usi tuki če pač ne morte prenest da je Naklo v tem času pač bolši. Sej boste spomlad lah pokazal kok ste dobri oz. slabi tko da bodte raj tih usi tle na forumu

 12. Nima veze je rekel/-la:

  Šubic mislš da si bog ?? Dej prebol že !! MI SMOO !! Tok blebetaš tukaj da bo kdo mislu da si profesor nogometa sam nisi ….

 13. Oče-navijač je rekel/-la:

  Antizarica in Nima veze, demokracija je pač to, da lahko vsak izraža svoje mnenje, razlika med mano in vama je v tem, da ga jaz imam, vidva pa ne.
  Če ga pa že imata, pa ga očitno ne znata predstavit (to se naučiš v institucijah – recimo osnovna šola, srednja šola, …).
  Pri vama se človek tudi resno lahko vpraša, ali sploh znata brati in seveda, kdo vama je napisal to, kar sta napisala. Ker če bi znala brati, potem ne bi ugotavljala, ali je trenutno boljša Zarica ali Naklo. O tej dilemi ni nihče pisal, niti ni postavljal tega vprašanja (na lestvici je boljša Zarica, v pokalu je boljša Zarica), tako da očitno tudi lestvice ne znata brati pravilno.
  Nisem bog Nima veze, je pa res, da ko sem prebral tvoj umotvor, sem se začel tako počutiti.

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane