Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
18.10.2012 | | Natisni | 6 komentarjev
“Vsak klub, tudi naš,

Navijanje v dobrem in slabem

potrebuje zveste navijače, da ga bodrijo v slabih in dobrih časih. Vendar me je po pravici povedano zmotilo navijanje ”navijača” na nedeljski mladinski tekmi na Bledu. Omenjeni “navijač” je s svojim navijanjem žalil domači klub, njihove predstavnike na klopi, sodnika in posledično tudi igralce na igrišču. NK Kranj ne odobrava takega “navijanja” ( žaljenja, poniževanja, norčevanja) na račun napak naših nasprotnikov in sodnika. To je nekaj najslabšega, kar se lahko pripeti med samo tekmo in nima s športom nobene veze. V imenu kluba se opravičujem sodniku srečanja Oblak Tomažu, trenerju domačih Beširović Suadu in igralcem nogometnega kluba Bled Bohinj, ki si ne glede na potek dogajanj, kaj takega niso zaslužili” je povedal sekretar kluba Žiga Porš in dodaja:” V klubu imamo sprejeta zapisana pravila in pravilnike, med drugim tudi Pravilnik o navijanju in obnašanju staršev, katerih otroci so igralci NK Kranj. Vsi sprejeti akti so objavljeni na naši spletni strani z namero, da se to spoštuje”. 

Fair play na vseh področjih

Naj Fair play velja !

Kategorije: Novice, Prva stran

6 komentarjev

 1. Oče-navijač je rekel/-la:

  V tem sestavku ni niti kančka resnice, ker \"navijač\" ni žalil NK Bled, ni žalil igralcev NK Bled, še manj trenerja, pač pa se je norčeval samo iz sodnika.
  In sodnika ni žalil zaradi njegovih napak, ampak zaradi sistematičnega in naklepno nepoštenega sojenja v korist ekipe Bled-a.
  Ker sekretarja na tekmi ni bilo, je \"navijač\" zadevo malo bolj pojasnil. V prvih 20 minutah so bili z grobimi prekrški in namenom poškodavanja ustavljeni trije Zaričini nogometaši (prvi trije strelci po seznamu), kar je seveda samo za največje naivce lahko napaka ali dogodek, za vse ostale pa sistem, ki se ga je poslužil nasprotni trener. Vendar mu to seveda ne moremo očitat, ker je to lahko del taktike v želji za zmago, očitamo pa lahko sodniku, ki je na igrišču zato, da nenazadnje s korektnim sojenjem tudi varuje igralce (in je zato tudi pošteno plačan). Po končani tekmi se bo s poškodbami in posledicami ukvarjal \"navijač\", sodnik pa se bo po obisku klubske blagajne ukvarjal s tem, kako in na kakšen način zapraviti tako zaslužen denar.
  In kaj lahko stori \"navijač\". NIč, ker ta sodnik za svoje sojenje ni niti najmanj odgovoren, ne odškodninsko in ne kazensko (najbrž bi ta sodnik preganjal zdravnika po sodiščih, če bi si njegov otrok zaradi njega zlomil roko).
  Ker ima \"navijač\" izkušnje z igranjem mladinskih tekem po Sloveniji, odgovorno trdi, da gorenjski sodniki odstopajo od ostalih vsaj za tri kakovostne razrede v minus in da so gorenjske ekipe večinoma manj oškodovane na gostovanjih kot doma, ko jim sodijo gorenjski sodniki (ne velja za Britof, kjer pa je za vsak sumljivo dosojen aut pritisk gledalcev huronski).
  In \"navijač\" je od bivših uprav in trenerjev tudi navajen, da poskusijo zaščititi svoje igralce, na način, ki ga prakticirajo tudi trenerji ostalih Gorenjskih ekip (vzorčen primer je bil trener Bleda).
  \"Navijač\" bi lahko o tej temi napisal še marsikaj, Tomažu pa svetuje, da naj se da učiti sodniku Benu (Gros), ki je korektno in profesionalno odsodil pokalno tekmo med istima nasprotnikoma in na istem igrišču. Če bi v takšnih pogojih (naliv, spolzko igrišče,…) sodil Tomaž, je \"navijač\" prepričan, da bi nekaj igralcev zaključilo tekmo v bolnišnici.
  Pa še o Fair play – pošteni igri. Če je bilo v nedeljski tekmi kaj Fair play-a, potem je opravičilo uprave kluba na mestu, drugače pa je to zgolj prazno upanje o nečem, kar ni obstajalo, ker za pošteno igro morajo biti izpolnjeni vsi kriteriji, ne samo eden od njih, ki pa na igro niti ni vplival. In zakaj ne, ker \"navijač\" ni komentiral sojenja do 35 min tekme (čeprav je bil na tribuni), predvsem zato, da bi ugotovil ali gre pri sojenju za sistem ali za neznanje (najbrž je vsem jasno, da je šlo za sistem – ob neznanju).
  \"navijač\" pa igralcem mladinske ekipe želi predvsem korektnejšega sojenja in seveda osvojitev prvega mesta. Znanja zato imajo več kot dovolj, od uprave in trenerjev pa je odvisno, ali bo to za naslov zadostovalo.

 2. Žiga je rekel/-la:

  Pismo mladega igralca mami ni očetu objavljamo v celoti. Pismo je bilo posredovanu trenerju Jeriču pred mnogimi leti mislim, da si zasluži vaše pozornosti.

  Dragi oči in mami!
  V življenju sta me poučevala, da naj bom zmeraj odkrit z vama in da za vsak problem obstaja rešitev…Upam, da ne bosta jezna name, ko bosta prebirala to pismo…
  Se spomnita naše zadnje tekme ta vikend, ko sta me prišla vsa navdušena gledati in vzpodbujati? No…, moram vama naprej povedati, da zelo cenim vajino prisotnost in vzpodbujanje, vendar sta zadnjič pretirala s tem in me spravila v neroden položaj pred soigralci, trenerjem, vodstvom in publiko…Kje? Kdaj? Spomnita se napada, ko sem po dvoboju z nasprotnikom iz neposredne bližine vrat poskušal zadeti gol in zgrešil…Še vedno mi odzvanja v ušesih vajino kričanje in žaljenje obrambnega igralca, ki me je ob tem oviral in sodnika, ki je to dovolil in ni zapiskal prekrška nad menoj, vendar nista bila ona kriva, kriva je bila moja nerodnost.Se spomnita, ko sta vpila name, da naj tečem za žogo in naj pokrijem Petrovega igralca? No…, trener mi je naročil drugače. Medtem, ko sem se zmedel, koga naj pokrijem, je »moj igralec« dosegel gol za nasprotnika, takrat pa sta pričela vpiti name, zakaj nisem bil ob svojem igralcu in preprečil zadetek in na vratarja zakaj udarca ni obranil.Našemu trenerju sta tudi napravila krivico, ko sta pričela vpiti nanj, ko se je odločil, da me zamenja. Moram vama povedati, da si naš trener tega ni zaslužil, saj je zelo dober trener in dober človek, ki ga imamo vsi zelo radi, predvsem pa mu zaupamo. Vedeti morata, da je naš trener le volonter, ki prihaja na trening po svoji redni službi in podarja svoj prosti čas za delo z nami. Zakaj to počne? Ker ima rad nogomet in nas.Zelo mi je bilo nerodno pred vsemi poslušati vse to iz vajinih ust.Na poti domov nista z menoj spregovorila niti besedice. Zelo me je bolelo to. Verjetno sta bila razočarana nad menoj, ker mi ni uspelo doseči gola. Verjemita mi, da sem se trudil po najboljših svojih močeh, da bi dobro igral, da bi dosegel gol in da vaju nebi razočaral. Vsi na igrišču se trudimo narediti najboljše. V igri ni bil kriv nasprotnik, ki me je oviral, da bi dosegel gol, ni bil kriv sodnik, ki ni dosodil prekrška nad menoj in ni bil kriv trener, ki me je zamenjal…temveč sam, saj nisem posebno nadarjen igralec in verjetno nikoli ne bom postal zvezda, vendar jaz ljubim nogomet, želim igrati nogomet, želim tekmovati in želim se zabavati v družbi z mojimi prijatelji iz ekipe, ne glede na to ali sem uspešen ali ne, saj je nogomet konec koncev le igra za zabavo. Pomagajta mi, vzpodbujajta me, bodita mi pozitiven vzor v odnosu do športa, navijanju, v odnosu do ekip, sodnikov, trenerja in drugih…skratka bodita mi pozitiven vzor v vsem. Navijajta zame in predvsem za ekipo, pomagajta trenerju in vodstvu in vsi vam bomo hvaležni.
  Upam, da vaju nisem razočaral s tem pismom, še bolj pa s tem, da verjetno nikoli ne bom postal nogometna zvezda.
  Rad vaju imam!

  Vajin nogometaš

  V razmislek vsem nam

  lp

  Žiga

 3. OČE-NAVIJAČ je rekel/-la:

  Danes imajo mladinci tekmo z Lescami, nasprotnikom, s katerim so v Lescah izgubili predvsem in samo zaradi razmišljanja prikazanega v pismu otroka trenerju.
  Poanta pisma je zelo enostavna: imam rad nogomet in ga igram, čeprav nisem perspektiven, poškodujem se zato, ker sem neroden in ne zato, ker me nasprotnikovi igralci želijo s prekrški premagati (pa jim pristranski sodnik to dovoli), … In če tako pismo objavi trener se je potrebno vprašati, če ta trener sploh zaupa v kvaliteto ekipe, ki jo vodi in celo podarja ekipi svoj prosti čas, za kar seveda od časov, ko so Feničani izumili denar, obstaja nadomestilo.
  Dejstvo pa je, da je mladinska ekipa Zarice daleč najboljša v tej ligi, to priznavajo tudi trenerji nasprotnih ekip in to je pokazala tudi zmaga nad prvoligaško ekipo. In v tej ekipi ni slabega igralca (fanta iz pisma G. Jeriču). Ta ekipa lahko premaga vsako ekipo na Gorenjskem, problem je samo v tem, da v to ne verjame niti tisti, ki z njo dela. In zato ta ekipa zablokira po vsakem prejetem golu, fantje gledajo v tla, se skrivajo, ..
  Zato fantje, samozavest v roke, ste najboljši, pogovarjajte se med sabo in se spodbujajte, napake se dogajajo vsem, tudi najboljšim, vendar jih najboljši tudi popravljajo, svoje in od soigralcev, zato je potrebno tudi varovanje, … Če ne dobite žoge se vprašajte ali ste se za to dovolj potrudili (se odkrili, tekli v prazen prostor, poklicali soigralca, ..), ali pa vam soigralec ne želi, noče, dati žoge (ker samo dribla). Pa še enkrat, glavo gor, samozavest v roke, odigrajte do konca tekme maksimalno agresivno (vendar v mejah fair playa), ne pustite se provocirati nasprotnikovim igralcem in sodnikom.
  Dokažite, da ste ekipa, da ste sposobni in da ste najboljši, izjemen rezultat pa ste že ustvarili (zmaga proti Triglavu). In to delate zase, ker bo to vaš uspeh v življenju (prvo mesto v ligi), ki se ga boste spominjali in na katerega boste lahko vedno ponosni.
  In ne pričakujte, da bo \"navijač\" poniževal vaše nasprotnike, ki so bili na Bledu dejansko ponižani, vendar ne zaradi \"navijača\", ampak zaradi vaše superiornosti in posledično rezultata (4:1).

  V zmage odločno in z motivom naprej, prvo mesto še ni niti pod razno izgubljeno.
  LP

 4. toto je rekel/-la:

  Bil,na tekmi.In kaj reči.Gospod če ga lahko tako naslovim,je v zgornjem vpisu natrosil veliko laži.
  Tekma je bila odigrana v fair playu,tako iz strani obeh klopi in trenerjev.
  Ta gospod je pa žalil nasprotnike in jih poniževal,se spustil v verbalni dvoboj s trenerjam Beširovićam,zakaj ve vrjetno samo on, no bistvo je da ta gospod hoče iztopat in biti v ospredju in vse preveč je takih kvazi nogometnih funkcijonarjev v gorenjskem nogometu.
  Da se je obregni ob sodnika,ki je svoje delo opravil korektno je pa pač ta njegov način življenja,ki ga ima in misli,da je najbolj pameten na tem svetu.
  Aja pa še ena stvar,ki jo je gospod izbruhnil na bledu igralcem se je drl iz tribune naj lomijo igralce bleda in unašal nemir tako na klop kot na igrišče,hvala bogu ga igralci niso poslušali.
  Zdaj se pa dela nekega angelčka…
  Glede na to,da je kot lastovka ,ki se seli vsake pol leta pove dovolj o njem šenčur.sava.zarica…pove dovolj o njem in če gospod klubu kupi 10 žog še ne pomeni,da je zdaj on kapo di banda.

  lp
  in veliko športnih uspehov vam želim v prihodnosti

 5. OČE-NAVIJAČ je rekel/-la:

  Me je poklical “navijač” in mi povedal naslednje:
  - ta gospod je res kupil 10 žog, zato ker ji lahko, kar najbrž ne velja za Tota.
  - ta gospod ni funkcionar nobenega kluba, ampak starš, kateremu so igralci Bleda v “fair tekmi” tekmi tepli otroka, kot da bi bili na boksarski tekmi
  - ta gospod nikoli in nikdar ni in ne bo rekel igralcem ene ekipe naj poškodujejo igralce druge ekipe, je pa to že velikokrat slišal s strani trenerjev nasprotnih ekip
  - sin tega gospoda je vedno igral v ekipah, ki so bila na vrhu po točkovanju fair play-a (zadnje štiri sezone ali prvi ali drugi – v prvi in drugi slovenski ligi), kar seveda ne velja za ekipo Bleda. Najbrž temu ne bi bilo tako, če bi se gospod drl na igralce naj polomijo nasprotnike.

  Toto, vam pa svetujem, da si popravite sluh in vid, pa tudi pravopis vam ne bi škodilo malo dodelat (vejice in tako naprej). V lažeh pa ste že zverziran.

 6. Nevtralen je rekel/-la:

  Pravopisa se lotite kar vsi trije! Sicer pa forum(i) ni(so) namenjen(i) lepopisju, temveč izražanju mnenj, komentarjem. Tudi pravila pisanja niso obveza, njih uporaba je stvar vsakega posameznika. Seveda veljajo drugačni vatli za pisca člankov na teh straneh…
  Kar pa se tiče navijanja! Vsakega starša, sploh tiste bolj emotivne, kdaj pa kdaj ‘odnese’ v preveliki zagretosti. Verjamem, da nikoli namerno. Verjamem tudi, da se bomo vsi skupaj naučili navijaške kulture. Kot verjamem tudi to, da nas bo v preveliki vnemi še kdaj ‘odneslo’. Sploh v primerih, ko se tudi nam laikom dogajanje na igrišču zdi nešportno…
  Pa lep pozdrav in veliko užitkov ob navijanju do konca zelo uspešne jesenske sezone – velja seveda za mladinske pogone NK Zarica Kranj.

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane