Breme talenta

Ko sem se po neuspešni epizodi iz Maribora, kamor sem prestopil na svojo željo pod slabšimi finančnimi pogoji, vrnil v NK Triglav, nisem slutil, kako močno je moja krivulja nogometnega napredka začela strmo padati. V Maribor me je pot zanesla izključno iz moje ljubezni do vijoličnega dresa in kljub ne ravno posrečeni zgodbi, sem še vedno zelo ponosen na tistih nekaj tekem in prvenstveni zadetek proti Primorju. Zadetek v dresu meni najljubšega Maribora bo ostal za vedno eden izmed svetlejših trenutkov moje kariere. Mojega talenta nisem niti približno maksimalno izkoristil, to je dejstvo.

Žal pa moja zgodba ni edina. Zato bi rad, da se vsi, ki obetajo nekaj več, s talentom ne soočijo na način kot sem se sam. Preveliko breme, ki si ga igralec naloži ob poslušanju kako mu je samo nebo meja, lahko pripelje do povsem nepričakovanega zaključka. Zelo dobro imam v spominu besede takratnega alfe in omege NK Triglava gospoda Mirana Šubica: » Robnik, naložili ste si preveliko breme uspeha na svoja pleča in pretirana želja po uspehu je vaš največji nasprotnik«.

Dejan Robnik v dresu Triglava. Foto: arhiv NZS
Dejan Robnik v dresu Triglava. Foto: arhiv NZS

In še kako prav je imel. Triglav mi je ponudil roko in pomoč, da se vrnem na stara pota. V moji glavi pa je bil Triglav v tistem trenutku premajhen in s tem posledično je moja pot še hitreje drsela v propad. Občutki, da si nad nekom, nad klubom, niso pravi in s tem si povzročiš več škode kot koristi. Potrebno je ceniti vsak nogometni trenutek in klub, ki ti tako ali drugače stoji ob strani. Preveliko breme ali pritisk, ki si ga naložiš v želji po uspehu, ne glede na talent, ki ga premoreš, ni potreben. Normalno je, da vsak izbere neko svojo pot. Moraš uspeti!? Ta MORAŠ uspeti je pa tisto, ki te lahko stane boljše kariere. Ko danes potegnem črto je moj uspeh, da sem igral nogomet oz. ga še vedno igram na vseh možnih slovenskih nivojih. V tem uživam in sem na splošno ponosen na vse trenutke v Triglavu, Celju, Mariboru, Šenčurju, Interblocku, Zarici in v vseh mlajših selekcijah Slovenije. Da pa nisem dosanjal svojih nogometnih sanj, pa tudi priznam …

Trener in igralec, Dejan Robnik

PREBERITE ŠE ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja