Starši in trenerji

Trenerji imamo vsakodnevno komunikacijo s starši. Bodisi zaradi treningov, tekem ali kakršnih koli težavic, za katere si želimo, da jih je čim manj. Pozitiven odnos do staršev mora obstajati, a trenerji si nikakor ne smemo dovoliti, da ta odnos postane pretirano prijateljski. Trenerji nismo varuške. Smo pedagogi, trenerji, učitelji nogometa. Seveda tudi trenerji delamo napake, manjše in tudi večje. Starši ste eden pomembnejših delčkov mozaika, ki sestavlja trenersko piramido. V prvi vrsti ste vi tisti, ki usmerjate najmlajše v šport, v nogometno igro. Moram zapisati tudi to, da je honorar trenerska dela v precejšnji odvisnosti povezan z vestnim in rednim poravnavanjem vadnine. Klubi v našem okolju se žal ne kopajo v denarju in si profesionalne trenerje zelo težko privoščijo, oziroma jih je zelo malo. Starši ste potemtakem pomemben del kroga Klub – trener – igralec -starš. V nogometnem žargonu lahko rečem, da ste v očeh trenerjev prava 10 – ka.

Trenerji v našem klubu niso profesionalci a zelo vestno opravljajo svoje poslanstvo, kar pa ne pomeni, da so na voljo nogometu 24h na dan. Sem pa prepričan in vem, da so naši trenerji , ki že vrsto let vsak dan namenjajo ne malo ur pri nogometnem »piljenju« mladih nogometašev na voljo tudi, ko treningov in tekem ni. Imamo pa seveda tudi trenerji svoje obveze. Poleg primarnih obvez, ki jih vršimo na igrišču je veliko obvez povezanih z logistiko. Pravočasno obveščanje igralcev in staršev o urnikih treningov, tekem, sprotno obveščanje in javljanje sprememb, ki se tičejo posameznih ekip, skrb za opremo, je le nekaj njih.

Red in disciplina pri vodenju vsake ekipe je temelj dobrega sodelovanja z igralci in prav tako s starši. Trenerji smo vedno na voljo za vsa nogometna vprašanja in tudi za ostala, če ta lahko pomagajo pri razvoju naših otrok tako ali drugače. Nogomet je več kot igra, šport. Je način življenja in ponuja marsikaj poleg zmag, zadetkov…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja