Uvod ki obeta

Sezona 2021/22 se je pričela več kot obetavno. Nasproti rdečim vragom so tokrat stali nogometaši s skrajnega severozahoda naše prelepe domovine. Na njihovem tretjem gostovanju v športnem parku Zarica so ponovno ostali praznih rok, in sicer brez doseženega zadetka. Pričakovanja pred prvo tekmo novega prvenstva so bila v domačem taboru negotova. Navidezno smo v tekmo vstopili previdno, kljub temu pa vseskozi narekovali potek tekme. Že v drugi minuti se je v lepi priložnosti znašel Rebol, vendar je na našo žalost dobro posredoval vratar gostov Pazlar. Sledila je popolna ofenziva rdečih. Po podaji, tokrat kapetana, Robnika, je z desetih metrov preko gola meril Pantelič. V sedmi minuti prvo navdušenje med domačimi privrženci; po dvojni podaji z Borenovičem je prazna vrata za svoj štirideseti (40) gol v rdečem dresu poskrbel kapetan Dejan Robnik.

Nekdanji reprezentant Slovenije do 21 let je bil tudi v nadaljevanju tekme ključni mož. V 12. minuti je lepo zaposlil Borenoviča, ki je sprožil preko gola. Gostje, ki so bili stisnjeni na svojo polovico igrišča, so do prve resnejše akcije prišli v 17. minuti, ko je poskusil njihov najnevarnejši igralec Mujagič. Krasič je njegov poskus brez težav zadržal. Gostje se niso predali; v 25. minuti je sledil njihov poskus za izenačenje, na kar ni pristal naš vratar Krasič in z imenitno potezo na cca 30 m od našega gola rešil problem. Že v naslednjem napadu se je v lepi priložnosti znašla domača sedmica Beni, njegov strel je bil merjen previsoko. Igra je postajala vedno bolj živahna. Napadi so se vrstili tako z ene kot z druge strani. V 34. minuti je Andreski, ki je prvo člansko tekmo v rdečem dresu odigral v sezoni 1996/97, preprečil nevaren protinapad, za kar je bil »nagrajen« z rumenim kartonom.

Gostje so bili nevarni predvsem preko Mujagiča, ki se je v 35. minuti znašel v priložnosti, toda na našo srečo je dobro posredoval Krasič. V 38. minuti izvrstna priložnost za Borojeviča, ki je nastreljal vratarja gostov, odbitek pa je z imenitnim strelom z dvaindvajsetih metrov v prazno mrežo pospremil kapetan domačih Dejan Robnik. Do konca polčasa smo videli priložnost Robnika, ki je ostala neizkoriščena.

Rdeči vragi več kot obetavno pričeli sezono
Rdeči vragi več kot obetavno pričeli sezono

Začetek drugega polčasa je v prvem trenutku deloval kot uspavanka, vendar se je to dokaj hitro spremenilo. V deveti minuti nadaljevanja sta bila najprej Robnik, nato še Samardžič neuspešna. Gostje so vedno težje sledili tempu, ki ga je narekovala naša ekipa. Zamujali so predvsem v duelih, kar je rezultiralo najprej z rumenim, kasneje pa še z rdečim kartonom mladega Silnoviča. Domači so začutili priložnost za povišanje vodstva. V 29. minuti je Robnik uprizoril pravi slalom med gostujočimi igralci, ki se je na našo nesrečo končal s strelom preko gola. Priložnost za igo so dobili tudi igralci z rezervne klopi. Prav vsi, brez izjeme, so v minutah, ki so jim bile na voljo opozorili nase. Nekaj idealnih priložnosti je ostalo neizkoriščenih,…

Sledila je 36. minuta drugega polčasa. Na svoji prvi članski tekmi se je pod zadetek podpisal komaj sedemnajstletni Uršič Nagode Žiga. Njegova prva tekma v članski kategoriji je bila kronana z zadetkom! Najlepše so rdeči prihranili za zaključek tekme: neumorna osmica (nekdaj Oblak, Luketin,…) Kotnik Jaka je nanizal tri gostujoče igralce ter z 20-ih metrov neubranljivo zadel za končno suvereno zmago.

Veselimo se naslednjih tekem,…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja