V svojem svetu

Klubi smo ustanovitelji in osnovna celica MNZG, zato si zaslužimo odgovor na vsako zastavljeno vprašanje ali pobudo!!! Seveda bi bilo pravilno in logično, da bi pobude prihajale s strani MNZG, vendar je to od institucije, ki živi v svojem svetu (indiferentno do klubov)  povsem nerealno pričakovat. Zadnji sestav MNZG, ki je obiskal klube in se na terenu seznanil s problemi s katerimi se ukvarjamo, je bil tisti, ki mu je predsedoval g. Eržen Viktor. Da, to so bili neki drugi časi, pa tudi zveza je bila še občinska nogometna zveza Kranj. Pod okriljem omenjene zveze, smo imeli v kranjski občini (obsegala je območje današnje upravne enote Kranj) dve članski ligi, danes imamo eno gorenjsko ligo…

Ker nas spoštovani gospodje na MNZG niso pripravljeni poslušati, smo se odločili da s problemi seznanimo tiste, ki spremljate dogajanje v našem klubu. Slej ko prej bo pisanje zadnjega tedna prišlo tudi do ušes tistih, ki bi nas morali poslušati mnogo prej.

Na vodstvo MNZG se obračamo s spodaj zapisanim:

»Glede na nesodelovanje odgovornih, kar ni prvič, smo pomoč primorani poiskati drugje! Zanimivo bo vaše tolmačenje glede ponarejanja podpisov, o čemer ste bili opozorjeni tako ustno, kot tudi pismeno. Kot smo že napisali, smo bili pripravljeni predložiti dokumentacijo, kar pa se vam ni zdelo potrebno.

S tem, ko ste registrirali igralce, ki so našem klubu ostali dolžni precejšnjo vsoto denarja, ob tem pa na zahtevkih za izdajo izpisnic ni bilo pravih podpisov, ste dali jasen signal: imamo vodstvo tekmovanja, ki ne samo da tolerira, temveč celo spodbuja k nepravilnostim. Ker gre za mlade nogometaše, ste jim jasno povedali, da se v življenju ni treba ravnati po pravilih. Izigravanje sistema, stalno kršenje pravil,… to naj bo njihov cilj.

Kako bi ravnali vi, če bi se klubi enostavno požvižgali na vaše zahteve? Zakaj moramo plačati stroške za vodenje tekmovanja? Od kod naj vzamemo, če ne spoštujete enega izmed osnovnih virov naših prihodkov?

Kaj lahko storimo kot klub, da se podobne stvari ne bodo dogajale tudi v bodoče? Verjetno nič!

Ogledalo vaši dejanj je tudi stalno upadanje klubov na gorenjskem. Gorenjska nima prvoligaša med člani! Da, tudi to je vaše ogledalo! Kaj boste storili da se stanje izboljša? Naj uganemo? Nič!«

V razmislek…

V klubu smo optimisti! Kot pravi znan pregovor: Upanje umre zadnje! Zato še vedno upamo, da odgovorni stopijo na planet zemlja, med klube, da se seznanijo z našimi problemi. Le skupaj lahko napredujemo, sicer smo klubi primorani životariti, gospodje pa boste živeli v svojem svetu na naslovu Planina 3.

2 thoughts on “V svojem svetu

  1. mirko draksler says:

    Ja…….kot član Izvršnega odbora NK Kranj – Zarica želim odgovor MNZ Gorenjske in predvsem vodstva organizacije. No, pa napišite. In odgovorite, za kar ste tudi pristojni in odgovorni.
    Mirko Draksler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja