Urejena sredina, mar res?

Od julija 2019 smo zaradi agresivnega in manipulativnega delovanja sosednjega kluba iz Stražišča ostali brez 34!!! Mladih igralcev, po večini od kategorije U15 do vključno mladincev. Več kot očitno je pri tem šlo tudi za nečedne posle, na kar smo opozarjali pred registracijami. Namen tokratnega »ne prezrite« članka ni pogrevanje zadev, o katerih se bodo morali izjasniti pristojni, temveč razsvetlitev dejstev v kakšno sredino so bili fantje z(po)vabljeni.

Navajamo izvleček iz zapisnika disciplinskega sodnika MNZG z dne 05.09.2020:

Mladinci 2. Krog: Zaradi nešportnega vedenja več igralcev ekipe Sava Kranj – na tekmi so prejeli 5 rumenih in 2 rdeča kartona, se NK Sava Kranj izreče denarna kazen v višini 70,00 EUR

Starejši dečki (U-15) 2. Krog: Igralec ekipe Sava Kranj št.5 Tijan Gogič je bil prijavljen s strani sodnika, saj je po koncu tekme vstopil v garderobne prostore domače ekipe (Tržič 2012) in verbalno izzival ter grozil enemu izmed igralcev, zato se igralcu izreče kazen,…..
Ob tem moramo poudariti, da je omenjeni igralec kapetan moštva in sin trenerja, ter da se je to zgodilo po zmagi »njegove« ekipe z dvomestno razliko.

Ali je ob vsem tem smiselno še kaj dodati?

Da ne gre za osamljen primer priča tudi pogled na lestvico fair-play za sezono 2019/20. Na omenjeni lestvici najbolj (ne)discipliniranih ekip v ligi so sosedje pri mladincih zasedli predzadnje mesto, pri kadetih in starejših dečkih pa z naskokom zadnje mesto. »Priznanje« za najbolj nedisciplinirano ekipo pri starejših dečkih je sosedom uspelo dobiti tudi v sezoni 2018/19.

Šport naj bi mladim ljudem nudil tudi človeške vrednote, s katerim se bodo v prihodnje lažje soočali z izzivi, ki jih prinaša življenje. Med omenjeno pa zagotovo ne sodijo nedisciplina, izzivanje, grožnje, manipuliranje, ponarejanje,…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja