Novačenje mladih igralcev, manipuliranje in še kaj

Modus operandi se nadaljuje.

Nagovarjanje otrok, mladih nogometašev in staršev, se s strani NK Save nadaljuje. Do kdaj?

Trener(ja), ki sta delovala tudi v našem klubu, sadita rožice mladoletnim otrokom, o dobrih pogojih, o nudenju vseh mogočih potovanj, o tekmovalnih ambicijah, o obljubah, da bodo pri šestnajstih letih igrali za člansko moštvo in prepričevanju, da se dela na izjemno strokovni ravni in še čem, obenem pa blatita klub, sta aktivna tudi to poletje.

Ob tem se sprašujemo o silnih uspehih in dobrih delih sosedskega kluba v preteklosti, in sicer:

  • Je to dobro delo, da ekipo vodi trener brez licence
  • Je to dobro delo, da imajo v vrstah trenerja(e) z osnovnošolsko izobrazbo (licenca je pod ?)
  • Kako to, da je klub ob tako dobro izpostavljenem delovanju brez kategorije mlajših dečkov
  • Je to dobro delo, da iz kluba zvabiš 15 igralcev, da lahko nastopaš v kadetski in mladinski kategoriji, kar se je zgodilo v letošnjem prestopnem roku
  • Je to dobro delo, da iz kluba zvabiš 12 igralcev kadetov in mladincev (pred tremi leti), danes pa od teh igralcev ne igra nihče nogometa
  • Je to dobro delo, da klub ne spoštuje medsebojnih dogovorov
  • Ko nekateri igralci niso imeli poravnanih obveznostih do našega kluba, ste poizkusili tudi s prijavo na inšpektorat za šolstvo in šport (neuspešno). Je to dobro delo?

Je tako delovanje za vas v skladu z etičnimi načeli ter družbeno uveljavljenimi moralnimi normami ? So to za vas tiste vrednote, ki so temelj poslanstva športa na splošno?

t.i. trenerji,

Obljubljanje gradov v oblakih, stalnica brez temeljev

opisano početje nima dosti skupnega s poslanstvom, ki bi ga morali kot trenerji opravljati. Delovanje na zgoraj opisan način je zgolj tek na kratke proge in predvsem zatiskanje oči pred lastno nesposobnostjo.

Seveda pa ima vsak klub pravico do svoje vizije. Pa izvolite!

Za boljše razumevanje:

Nogometašem bomo stali ob strani, ko bodo »prerasli« sredino in se preizkusili v višjih rangih tekmovanja ter jim hkrati zaželeli vse najboljše na njihovi športni poti in osebnostnem razvoju.

Primeri v našem klubu to dokazujejo, tega ni potrebno na široko opisovati. Bojan Jokić je v šestnajstem letu prestopil v NK Triglav in od tam naprej gradil fantastično kariero. Tudi ostali primeri so na las podobni njegovemu. Igralci, ki so naredili korak naprej (Triglav, višji rang tekmovanja) so praviloma uspeli in vsi deležniki smo ob tem zadovoljni. Igralci, starši, trenerji in klub, za katerega je to potrditev dobrega dela.

kodeks integritete NZS
Integriteta nogometa: skladnost in doslednost delovanja vseh, ki kakorkoli soustvarjajo nogomet z dogovorjenimi pravili in priporočili.
Integriteta posameznika: skladnost in doslednost dejanj posameznika s temeljnimi etičnimi normami naše družbe in dogovorjenimi pravili ter priporočili NZS.
https://www.nzs.si/NZS/Integriteta_in_zascita_igre/Kodeks

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja