Predstavitev trenerja: Gregor Šmajd – trener vratarjev

V tokratnem članku se nam predstavlja trener vratarjev, Gregor Šmajd.

Nogomet piše zanimive zgodbe in tudi moja ni prav nič drugačna. Nogomet sem začel igrati pri nogometnem klubu Britof. Sprva kot igralec v polju, pri 9 letih pa me je med nogometne vratnice postavil sedanji vodja mladinskega pogona pri NK Zarica Kranj, Milan Gogić. Kmalu zatem je postal moj trener Brane Pavlin, s katerim smo kot ekipa dosegali neverjetne, neponovljive uspehe. Iz MNZ Gorenjske lige smo vsako leto napredovali v višji rang tekmovanja in prišli do 1. slovenske mladinske lige, ter tam osvojili odlično 4. mesto. Bili smo vlečni konj in pripeljali klub do tega, da je imel vse mladinske selekcije v najvišjem rangu tekmovanja. Pri 16-ih letih sem debitiral za člansko ekipo v 3.SNL.

Prehod v članski nogomet je zame potekal sanjsko. Praktično med maturo sem se odpravil na preizkušnjo na Ciper h klubu Ethnikos Achnas. Tam sem zadovoljil kriterije trenerja vratarjev, bivšega reprezentanta Jugoslavije, Vladana Radače in se takoj po končani maturi preselil na Ciper. Imeli smo odlično ekipo. Kot zmagovalci pokala Intertoto smo se uvrstili v 1.krog pokala UEFA in bili proglašeni za najboljšo športno ekipo na Cipru tistega leta.

Moja soigralca sta bila tudi Slovenca, Marko Kmetec in Patrik Ipavec. Naslednja štiri leta sem preživel pri NK Zarica Kranj, v 3.SNL, pod vodstvom Janeza Zupančiča in Braneta Pavlina. Sledila je selitev k Šenčurju in spet edinstven uspeh. Kot drugoligaši smo igrali v polfinalu pokala in izgubili šele po 11-metrovkah. Po zelo uspešni sezoni je sledila ponovna selitev na Ciper, tokrat h klubu Olympiakos Nikozija. 1.liga na Cipru je na višjem nivoju kot Slovenska, če samo omenim, da je bil moj soigralec Nigerijski reprezentant Sani Kaita, ki je dve leti prej igral na svetovnem prvenstvu v JAR. 

Gregor je bil le za las oddaljen od tekmovanja v Evropskem pokalu 

Gregor Šmajd v dresu Zarice

Zaradi zelo slabe finančne situacije je klub razpadel in začel znova, sam pa sem še eno sezono odigral v Sloveniji, v Šenčurju; nato so sledile poškodbe in zaključek kariere.

Po zaključku igralske nogometne kariere sem se usmeril v treniranje vratarjev in treniranje mlajših selekcij. Do sedaj sem deloval v Nogometni šoli  Zarica Kranj. Prav tako sem bil v strokovnem štabu Braneta Pavlina, kjer smo s člani nastopali v 2. SNL. Kasneje me je trenerska pot vodila v ambiciozen projekt na Vrhniki, kjer sem deloval v nogometni šoli kot trener varatarjev. V letu 2020 pa sem se znova priključil strokovnem kadru v Nogometni šoli Zarica Kranj, kjer skrbim za vratarje vseh selekcij v klubu. Sledim trendu in lastnemu trenerskemu razvoju. Svoje nogometno znanje nadgrajujem s šolanjem za višji naziv trenerja vratarjev pod okriljem NZS.

Nogomet piše zgodbe takšne in drugačne. Hvaležen sem nogometu, ki mi je omogočil, da vidim svet, da spoznam prijatelje za vse življenje in da sem postal takšen človek, kot sem danes. Še vedno je in vedno tudi bo del mojega življenja.

Gregor Šmajd
Trener vratarjev NK Zarica Kranj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja