Zarica skozi čas – Slovo prvakov 6.del

Zarica skozi čas – Slovo prvakov

Po prvem delu sezone 1976/77 je prišlo do reorganizacije tekmovalnega sistema na Gorenjskem. Spomladi smo dobili tri lige, in sicer radovljiško-jeseniško, škofjeloško-tržiško in dve kranjski. Prvaki druge gorenjske nogometne lige – jug so se znašli v prvi kranjski občinski nogometni ligi. Liga je bila za takratne razmere izredno močna, saj so v njen nastopale vse ekipe vključno s Triglavom, Savo, Korotanom, Naklim, Šenčurjem,… Vse naštete ekipe so pred reorganizacijo nastopale v višjem rangu tekmovanja.

Gorenjski nogomet je bil v prvi SNL zastopan z reprezentanco Gorenjske, v kateri so igrali najboljši gorenjski nogometaši. V ligi so bile še ekipe Primorske, Koroške, Dolenjske,…

Sočasno z omenjenimi zadevami sta se zgodili še dve stvari, ki sta zaznamovali nadaljnji razvoj kluba. Prva je vezana na traso mostu, ki je kasneje povezal Stražišče in Labore s Planino. Klub je s tem izgubil igrišče in postal brezdomec. K sreči so tedanji člani imeli vizionarski talent in skupaj s kranjsko Komunalo odkupili zemljišče, ki je precej let kasneje preraslo v Športni park Zarica. Drug pomemben dogodek je bil v tem, da tedanji predsednik Živko Kladnik ni bil več tako aktiven kot v preteklih letih. Posledično je klub v sezoni 1977/78 izpadel v drugo občinsko ligo.

Začela se je trnova pot povratka.

Se nadaljuje,…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja