Zarica skozi čas – uvod [1. del]

Kot se je izkazalo kasneje, ustanovitev nogometnega kluba Kranj pomeni pomemben dogodek, ne samo za šport v Kranju, ampak tudi za slovenski nogomet nasploh. V prihodnjih dneh vas bomo popeljali skozi razvoj kluba, ki še zdaleč ni rekel zadnje besede. 

Robert je zbiral podatke za gradivo, ki ga boste prebirali v naslednjih dneh

Ideja za zbiranje podatkov, katere bomo v prihodnjih dneh delili z vami, se je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja porodila prizadevnemu klubskemu delavcu Robertu Vodanu. Omenjeni je več let zbiral in pripravljal material brez katerega bi bila zgodovina kluba neprepoznavna. Kot je večkrat poudaril, je pri tem naletel na nemalo težav. Arhivi, ki bi vsebovali podatke, kateri zadevajo naš klub, na NZS ne obstajajo. MNZG hrani podatke iz leta 1995 in mlajše. Do starejših podatkov smo prišli s pomočjo arhivov posameznih časopisnih hiš, največ smo jih pridobili pri Gorenjskem glasu, nekaj tudi pri Ekipi, za kar smo obema časopisnima ustanovama hvaležni.

Zaradi pomanjkljivih virov v posameznih obdobjih, slednja niso obdelana tako, kot bi si želeli. Zato se opravičujemo vsem, ki jih v pregledu delovanja kluba ne bomo omenili, pa bi jih zaradi njihovega prispevka k razvoju kluba morali. V omenjenem primeru smo informacije črpali iz posameznih zapiskov in pričevanj posameznikov.

Se nadaljuje,…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja