Borbena igra do zadnje minute nas je nagradila z minimalno, a lepo zmago

nk zarica kranj U15

V nedeljo, 20.10. 2019, je ekipa U15 odigrala prvenstveno tekmo z ekipo SIJ Acroni Jesenice na domačem igrišču.

Že od prve minute dalje smo na težkem in razmočenem terenu gledali borbeno igro z obeh strani. Naši igralci so se držali začrtanega plana na sestanku pred tekmo in na nasprotnika vršili močan pritisk. Tak pristop se nam je obrestoval že v enajsti minuti, ko je naš zvezni igralec Lovro pravilno ocenil situacijo na terenu in iz približno petindvajsetih metrov streljal na gol. Z visoko žogo je presenetil gostujočega vratarja, ki je najprej dobro posredoval, vendarle pa je bil strel tako odlično odmerjen, da je žoga na koncu pristala v mreži.

nk zarica kranj U15

Po našem zadetku se je igra odvijala med obema kazenskima prostoroma. Pomembnost tekme je prinesla malce več nervoze v obe ekipi. Kljub temu so naši igralci pokazali dober odziv na nasprotnikove akcije. Zlasti v fazi obrambe so bili uspešni. Dobro so ustavljali vse njihove napadalne akcije. V prvem polčasu smo imeli še nekaj lepih prodorov naših napadalcev in s tem priložnosti za gol. Vendarle teren ni dopuščal lepega strela na gol, tako da smo na odmor odšli z minimalno prednostjo.

V drugem polčasu je trener dal možnost za igro rezervnim igralcem, ki so nadaljevali z našo dobro igro. Predvsem v fazi obrambe je bilo opaziti, da so fantje izredno motivirani za uspeh. Kljub temu je nasprotnikom nekajkrat uspelo izvesti lepe akcije, ki jih je naš golman David uspešno reševal. Tekma v drugem polčasu je dobila še višji ritem, kajti nasprotnik se ni vdal in je na naše igralce močno pritiskal. V zaključku izredno borbene tekme smo se borili za vsako žogo in to nas je nagradilo z minimalno, a lepo zmago 1 proti 0.

Dobro delo na treningih v letošnji sezoni nas je pripeljalo v položaj, da smo na vsaki tekmi konkurenčni naprotniku. Le še malo več sreče potrebujemo in kaj kmalu se bomo znašli višje na prvenstveni lestvici.

Fantom in trenerju lahko za prikazano igro in dosežek čestitamo!

nk zarica kranj U15
nk zarica kranj U15

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja