Zmaga na derbiju kroga

S tekmo na Jesenicah smo začeli s tekmovanji v sezoni 2018/19. Če izvzamemo sezono 2006/07, bomo po enaindvajsetih letih konstantnega nastopanja v državnih ligah, moči merili v tekmovanju MNZG. Kot že omenjeno nam je žreb v prvem krogu namenil lanskoletnega tretjeligaša – moštvo Jesenic. Letošnje tekmovanje utegne biti zanimivo, saj bodo poleg že omenjenih Jesenic, izmed lanskih tretjeligašov nastopale tudi ekipe Šobec Lesce in Bohinj, izkušnje z igranjem na višjem nivoju imajo poleg že omenjenih tudi Velesovo, Škofja Loka, Britof in Visoko. Če k omenjenemu seznamu dodamo še naše moštvo pridemo do zaključka, da kar dve tretjini lige predstavljajo ekipe ki so okusile čar igranja na državnem nivoju.

Naše mlado moštvo se je na pot v železarsko mesto odpravilo z željo po uspehu. K tekmi so pristopili odgovorno in zavzeto. V večini so izpolnjevali navodila, ki jim je pred tekmo dal strateg-igralec Dejan Robnik. V prvem polčasu smo po zaslugi Terana uspeli zatresti domače moštvo. Odločitev je padla v razdobju med 70-to in 80-to minuto tekme, ko sta po uspešno izvedenih akcijah Jošt in Robnik zapečatila usodo domačih. Dejan je velik pečat v moštvu rdečih pustil kot kapetan prvakov tretje lige, ko je klubu uspel podvig imenovan uvrstitev v drugo ligo. S svojim 28-im golom v dresu rdečih vragov se je prebil na deveto mesto večne klubske lestvice strelcev.

V soboto 8.9.2018 bomo v premiernem nastopu sezone na domačem igrišču gostili Polet, s katerim smo edini domači poraz v zgodovini kluba doživeli v sezoni 1996/97.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja