Pomembna zmaga

Rdeči so po dolgem času zabeležili zmago, ki je izrednega pomena v boju za ohranitev drugoligaškega statusa. Zdesetkano moštvo je za uspeh v tekmo z Dobom, vložilo ogromno truda in energije, kar se je na koncu obrestovalo. Domači so od prve minute krenili proti golu nasprotnika. V šesti minuti je Poljanec odlično meril s prostega strela, gostujoči vratar Čretnik je s skrajnimi močni žogo izbil v kot. Po strelu s kota je v kazenskem prostoru gostov najvišje skočil Matič, žoga je zletela mimo vrat. Dve minuti kasneje se je lepa priložnost pokazala Huču, ki je bil nenatančen.Do konca polčasa sta priložnosti za naše vodstvo zapravila tudi Vodeb in Kopač.
V drugem polčasu se je takorekoč edina priložnost ponudila gostom, k sreči je Mikovič odlično reagiral in Dobu preprečil veselje. Kot da bi omenjena priložnost vzpodbudila domače k agresivnejši igri, kar se je v trideseti minuti tudi obrestovalo. Po priborjeni žogi na naši polovici, so rdeči izvedli bliskovit protinapad. Ahačič je imenitno (z lobom) prelisičil danes motiviranega gostujočega branilca Hočevarja, ki je pred leti nosil rdeči dres, zatem preigral tudi vratarja ter žogo poslal v prazen gol. Do konca tekme smo nadzirali situacijo na igrišču ter se na koncu popolnoma zasluženo veselili letošnje šeste prvenstvene zmage, s katero smo napredovali na trinajsto mesto drugoligaške lestvice.

Ko zanimivost moram omeniti, da je Dob za naše moštvo eden izmed najbolj neugodnih nasprotnikov kar se tiče tekem v ŠP Zarica. Zadnji popoln uspeh z omenjenim moštvom smo zabeležili pred desetimi leti. Sobotna zmaga je bila 450-ta prvenstvena zmaga v klubski zgodovini.

Do konca so še štiri zahtevne tekme, in sicer v Ljublajni z Baravom ter v Sežani; na domačem igrišču pa bomo gostili Novomeško Krko in v zadnjem krogu prvoligaško Muro iz Murske sobote.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja