Brda – zelo pomembna tekma

V 24. krogu 2.SNL, bomo v Športnem parku Zarica gostili moštvo NK Brda. Za nas bo to zelo pomembna tekma, ena izmed tistih, ki bi ob polnem izkupičku že veliko prispevala k obogatitvi potrebnega izkupička, za zagotovitev obstanka v ligi.

Ne bo lahko. Brici v spomladanskem delu prvenstva preprosto cvetijo. Poleg Mure, Nafte in Brava, sodijo namreč med moštva, ki so osvojila največ točk v tem delu (Brda-12;Mura-15).

Ne glede na izgubljeno tekmo ter visok poraz med tednom v Lendavi, moramo razmišljati samo pozitivno. Dogajanje v Lendavi  je bilo  v veliki meri posledica naše osiromašenosti z igralskim kadrom.   Nismo imeli možnosti nadomestiti niti poškodovanega Beganovića. O izjemnem in nepopustljivem pristopu domačih, pa sploh ni bilo potrebno govoriti.  Morda bi nekoliko ugodnejši rezultat iztržili ob popolnoma zaprti igri. Pa še za tak pristop ni mogoče trditi, da bi dobili manj golov. Bi pa kakšna spremenjena smer strela na gol, lahko dosegla svoj namen, na hitri, vlažni podlagi, ki je značilna za večerno tekmo.

Pozitivno je treba vzeti tudi to, da smo igrali nočno tekmo, na kvalitetnem igrišču.

Dovolj Lendave. Niti v najmanjšem obsegu ne smemo zanemariti dejstva, da smo že znali (jeseni) in tudi znamo (spomladi) odigrati zelo dobre tekme in tudi visoko zmagati, kot npr. Radomlje v 18.krogu.  Radomlje pa so premagale Nafto v Lendavi, v 23.krogu in vso jezo so tokrat domačini, zaradi tega poraza znesli nad nami. Prepričani moramo biti, da se takšne tekme ne morejo ponoviti. Z odgovornim pristopom, upoštevanjem vseh dejstev, ki so na posamezni tekmi pomembna, predvsem pa zaupanjem in izvajanjem zahtev trenerja v okviru sposobnosti posameznega igralca, zagotovo lahko iščemo pot do uspešnih predstav. To smo dokazali že jeseni.

Z Brici bomo tudi igralsko okrepljeni, to pa pomeni, da se lahko povsem osredotočimo na igro in pokažemo pravi obraz. Najvišjega (napovedanega) cilja ob koncu sezone res ne moremo več doseči. Zato pa smo sposobni, da z maksimalno angažiranostjo in organiziranim pristopom, v katerem je vloga posameznika še kako pomembna, osvojimo potrebno število  točk. Samo tako lahko še pristopamo igri, odnosu na igrišču, na vsaki tekmi do konca prvenstva. Verjeti je treba fantom, da so tega sposobni, oni pa morajo to vrniti z odnosom na igrišču.

Omenjeno je bilo, da so Brici eno od najuspešnejših moštev v spomladanskem delu. Drugega, kot velik izziv za naše igralce, zato  ne smejo biti.

Izpostaviti je potrebno še eno dejstvo, ali tudi opozorilo.  Jeseni smo na tujem premagali Rogaško, igrali neodločeno z Veržejem in premagali tudi Brda. Spomladi smo na domačem igrišču izgubili z obema prvo omenjenima kluboma, tretji pa nam prihaja v soboto. Niti za trenutek ne smemo pomisliti, da bo uspeh dosežen sam od sebe. Niti malo gostov ne smemo podceniti, ampak v tekmo vstopiti, kot da gre za zelo pomembno tekmo, s kvalitetnim nasprotnikom. Brda so nekoliko spremenila svoje moštvo, vendar pa imajo (primerjava, glede na njihovo zadnjo tekmo) v kadru še vedno 11 igralcev iz jesenskega dela, od tega 7 igralcev v začetni postavi. Spremembe imamo tudi pri nas. Gledano z vidika igralcev, ki so odšli, smo okrepljeni. Toda vse primerjave so samo dodatek, pomemben za izhodišča-pripravo na tekmo. Ko se dogajanje preseli znotraj igrišča, je vse drugače. Če kaj zmanjka, če se kaj ne sestavi, če je pristop v nasprotju z zahtevami, ne pomaga nič, nobene primerjave.

Vendar mi fantom popolnoma zaupamo. So mladi, zato so lahko toliko bolj dovzetni za zahteve, predvsem pa realizacijo na igrišču, saj samo ta odpira možnosti za njihovo napredovanje v igri, za preskok v rangu igranja in..

Zato fantje, pogumno, maksimalno in odgovorno, kar bo lahko tudi uspešno. Samo tega si želimo vsi, ki smo poleg. Dokažite, da 1 slab dan, ni realen odraz, vaših sposobnostih in ciljev, ki jih želite doseči v nogometu. Večina vas je premladih, da bi se kar vdali. Na Zarici pa se do sedaj nismo predali, tudi, če je kazalo že veliko slabše.

Tudi položaj na lestvici je še vedno ugoden.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja