Po streljanju 11-metrovk, v polfinale pokala MNZG

Žreb  nam je četrtfinalu Pokala MNZG Kranj, določil enega najtežjih nasprotnikov, moštvo Šenčurja. Razen  NK Bled in NK Jesenice, so bili vsi ostali klubi iz Gorenjske lige, nobeden niti povsem v vrhu tega ligaškega tekmovanja. Vedeli smo, da bodo Šenčurjani težak nasprotnik, ne glede na to, da smo jih v pripravljalnem obdobju dvakrat premagali, od tega enkrat celo zelo visoko.

Presenetljivo so domačini v tej tekmi nastopili s precej pomlajeno postavo. Manjkala sta npr. Jogič in Pečnik, oba nekdanja naša igralca in še nekateri. Tudi mi smo bili oslabljeni. Manjkala sta oba najboljša strelca Kopač in Oman, Beganović pa zaradi rahle poškodbe tudi ni bil v kadru. Manjkal je tudi vratar Anže Hafner, ki se pripravlja na maturo in več časa namenja učenju, kot treniranju.

Manjkajoči igralci v moštvu Šenčurja, pa se v igri, na slabi travnati podlagi, niso poznali. Mladi so več kot izkoristili ponujeno priložnost. Tekom 90 minut, so domači povedli z 1:0, po našem izenačenju, spet povedli z 2:1. Hitro smo uspeli izenačiti, hitro zatem pa je moral zaradi izključitve iz igre naš igralec Hajdarević. To na končni izid ni vplivalo. Imeli smo možnosti boljše (z golom) zaključiti nekaj napadov. Dolžni niso ostali niti domačini, toda do zadnjega sodnikovega žvižga, so ostale mreže nedotaknjene.

Glede na vsa dogajanja na igrišču, je bilo to najbolj realno, čeprav bi mi morali mnogokrat boljše zaključevati napade, ali pa boljše reagirati v primerih, ko smo prejeli oba gola.

Odločitev je padla po streljanju 11-metrovk. Domači so takoj zgrešili prvo enajstmetrovko, mi pa zadnjo, ko je Kovjenić s precej ležernim strelom omogočil mlademu domačemu vratarju, da se ponovno izkaže. Odličen je bil že v teku tekme. V podaljšku streljanja 11-metrovk, smo dočakali, da je tudi naš vratar ubranil strel domačega igralca, naš zadnji strelec Šalja, pa je rutinirano zadel in v polfinale je napredovalo naše moštvo.

Pokal mnogokrat prinaša presenečenja. Tokrat je bilo res presenečenje začetno moštvo Šenčurja, ki je nudilo vseh 90 minut močan odpor. Ob naši povprečni igri, bi se lahko zgodilo, da ne bi napredovali. To se ni zgodilo in upajmo, da imamo sedaj bolj odprto pot, da se uvrstimo v finale, kamor glede na naš drugoligaški status, zagotovo sodimo.  Znan je namreč že žreb polfinalnih parov. Mi gostujemo v Britofu, proti nekdanjemu tretjeligašu, ki bo seveda poskušal vse, da nas preseneti, na svojem igrišču.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja