Tekma z Nafto preložena

V soboto smo se odpravili na dolgo pot v Lendavo. Že med potjo smo bili dokaj skeptični, glede igranja tekme, saj dež ni ponehal. V Lendavo smo prišli 1,5 ure pred tekmo in že takrat je bil pogled na precej razmočeno igrišče zaskrbljujoč. Z vsako minuto in stalnimi padavinami, pa dvomov skoraj ni bilo več.  Z domačini smo se uskladili, odločitev pa je bila seveda v rokah sodnikov. Tudi oni so bili skeptični, vendar pa so vseeno računali, da se bo vreme izboljšalo. Toda na ogrevanje so kljub vsemu odšli tako sodniki, kot tudi igralci obeh moštev. Šele takrat so vsi skupaj spoznali, da so razmere nemogoče.

Vmes pa se je pripetil zanimiv dogodek. Kar naenkrat so bili skupaj vsi igralci obeh moštev in se odločili, da se tekma igra. Poskušali so prepričati še sodnike, kar pa se ni izšlo, v prid igranja tekme. Takšna vnema igralcev obeh moštev je seveda pozitivna, v konkretnem primeru pa tudi razumljiva. Vroči so bili domačini, po zmagi nad Muro v Murski Soboti, vroči pa smo bili tudi mi, saj smo med tednom visoko premagali Radomlje.

Da je bila odločitev o preložitvi tekme pravilna je zelo dobro razvidno iz priloženih fotografij. Dodaten argument pa je tudi to, da si je na ogrevanju poškodoval gleženj, eden najboljših domačih igralcev (Roginić). Kaj vse bi se lahko zgodilo, na skoraj povsem poplavljenem igrišču, ni potrebno navajati. Nogometa ne bi bilo nič. V takšnih razmerah, bi verjetno bil uspešnejši tisti, ki bi mu hitreje uspelo žogo spraviti iz vode.

Druga zanimivost te sobote je tudi ta, da je jeseni v Kranj prispela tudi Nafta in se morala zaradi poplavljenega igrišča tudi vrniti v Lendavo.

Na koncu pa moram izpostaviti še problem odvodnjavanja, ali drenažnega sistema na igriščih. Tam kjer so v bližini potoki, ali reke, predstavlja to problem. Če voda nima kam odteči (nivo se izenači s podtalnico), tudi po prenehanju padavin ne pride dovolj hitro do boljšega stanja. Če pa je vmes še preveč utrjena podlaga, pa je to še večji problem. Tako je pri nas, tako je tudi v Lendavi, so mi pojasnili. Ko so gradili stadion, izvajalci niso bili previdni in so s težkimi stroji veliko preveč »utrdili« osnovno podlago. Drenažni sistem je v teh primerih neuporaben.

V Lendavo bomo morali potovati ponovno. Upajmo, da bo vreme takrat ustrezno. V normalnih pogojih je namreč igrišče zelo kvalitetno. O stadionu, vseh prostorih znotraj stadiona (garderobe, s kopalnicami in sanitarijami, ekonomati, pisarne in vse drugo), je brezpredmetno pisati. Zelo lično urejeno, na najvišjem nivoju, vključno s hodnikom, ki je bogato obložen z mnogimi, tudi zgodovinskimi fotografijami. NK Nafta je bila namreč rojena leta 1903.

Razmere pri njih se bodo še precej izboljšale. Podatek o visokih vložkih v infrastrukturo s strani sosednje države, Madžarske, ni tajen. Pri takšnih infrastrukturnih pogojih, so visoki tekmovalni cilji, veliko lažje dosegljivi, kot npr. pri nas. Po letih pa smo tudi mnogo mlajši od NK Nafta (pa že v 2.ligi), ki je med drugim nastopala tudi v 1.Yu ligi, pred mnogimi leti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja