Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
29.03.2018 | | Natisni | Brez komentarjev

V nedeljskem obračunu z Rogaško smo imeli precejšnja pričakovanja, a ostali brez točk. Zmaga Rogaške v 20. krogu 2. SNL, na igrišču z umetno travo v Kranju, je bila povsem zaslužena.

Odveč se je sklicevati, ali opirati na to, da bi lahko tudi mi povedli v začetnih minutah. Gostje so preprosto, z zelo organizirano igro, dosegli pomembno zmago. Nadigrali so nas v vseh pogledih, s postavitvijo na igrišču, načrtovanimi akcijami, po odvzeti, naši napačno podani žogi ter si posebno v 2. polčasu ustvarjali priložnosti v kombinatorni igri. Mi enostavno nismo bili sposobni zaustaviti dveh njihovih, zelo gibljivih napadalcev, ki sta znala žogo tudi zadržati , uspešno preigravati v smeri našega gola, v ključnih trenutkih pa najti z natančno podajo igralce, ki so se vključevali v zaključek napada. Povsem preprosto. Mi na tej tekmi nismo bili pravi, zato je bil končni epilog takšen, neugoden za naše moštvo. Rogaška je v medsebojnih dvobojih boljša od nas, kar ima lahko vpliv na končno stanje na lestvici.

Danes, pa so rdeči v zaostali tekmi 18. kroga z NK Kalcer-Radomlje, pokazali povsem drug obraz. Tekma in zmaga s 3:0 proti bivšemu prvoligašu, je več kot zaslužena .

Športni direktor kluba Janez Zupančič

Športni direktor Janez Zupančič: “S tem smo zelo popravili vtis s tekme z Rogaško in še bolj prepoznali fante, katerim je potrebno zaupati. So mladi, to ne skrivamo, imajo določene kvalitete (sposobnosti) in če jih pravilno implementirajo na igrišču, potem v njih ne smemo dvomiti. »Stresel«  nas ni nedeljski poraz, »skakali« ne bomo zaradi današnje zmage, ampak poskušali fantom vliti še več pozitivne energije ter pravih usmeritev, ki jih bodo lahko postavila v enakovreden položaj z vsakim nasprotnikom”.

Nekoliko spremenjena začetna postava (podobna tisti v tekmi z Ilirijo, na gostovanju), si je to zmago zaslužila. Pri tem je potrebno v ospredje postaviti, da sta spet zadela Kopač in Oman, tretjega za končni izid je postavil

Elvis Beganović, najizkušenejši mož je postavil končni izid

Beganović. Ko se jima pridruži še Huč, ali katerikoli drugi igralec (danes so imeli nekateri lepe priložnosti), smo lahko pravi rivali vsakomur. Tekma je tudi pokazala, da imamo poleg odličnega vratarja Anžeta Hafnerja, še enega prav tako odličnega vratarja, Lazarja Mikovića, ki je bil nerešljiva uganka za gostujoče napadalce.

Več, kot zaslužene čestitke našim fantom, za to pomembno zmago, ni potrebno pisati. Športni park Zarica, kjer smo danes odigrali to zaostalo tekmo, mora postati neosvojljiva trdnjava.

Z današnjo zmago lahko mirno in neobremenjeno potujemo v Lendavo. Seveda to ne bo izlet. Zelo vročim domačinom, se bomo skušali kar najboljše upreti.  Najbolj pomembno pa bo, da bomo z dobro postavitvijo, poskušali vseh 90 minut prispevati k lepi nogometni predstavi. Pri tem ima trener Pavlin v določeni meri sladke skrbi. Nimamo kaznovanih, nimamo poškodovanih. Ahačič je sicer prosil za zamenjavo, vendar pa je udarec, ki ga je prejel, verjetno le trenutno boleče stanje. Z vsakim dnem pa fizično stanje izboljšuje tudi Kopač in vse to nas lahko samo motivira za še boljše nastope. Ti so odvisni od fantov samih. V našem mladem moštvu pričakujemo, da bo takšna energija prisotna v nadaljevanju prvenstva, v vsaki tekmi.

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane