Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
24.11.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

S tekmo na Ravnah, proti NK Fužinar, zaključujemo jesenski del tekmovanja v 2.ligi. Gre za zelo pomembno tekmo, proti nasprotniku, ki se prav tako kot mi, nahaja povsem v spodnjem delu lestvice. Med 11.mestom, ki ga s 15-imi točkami trenutno zaseda Ilirija in zadnjim 16. mestom, ki ga zaseda Veržej. Razlika znaša torej 5 točk in Veržej tudi, če v zadnji tekmi zmaga, bo prezimil na zadnjem mestu. Vsa ostala moštva poleg nas, Rogaška, Brda in Fužinar imamo po 14 točk, razlika je samo v danih in prejetih golih. Oba naša konkurenta sta tokrat domačina, mi pa gostujemo pri neposrednem tekmecu.

Še zadnje dejanje to jesen

Torej gre za zelo pomembno tekmo, ki lahko veliko pomeni tudi v končni razporeditvi, ko se pri enakem številu točk, upošteva medsebojna razlika med danimi in prejetimi goli. Ker gostujemo, nas bo zadovoljil že neodločen rezultat, ki ob določenem razpletu na ostalih dveh tekmah, zagotavlja ohranitev trenutno 12. mesta na lestvici. Odkrito zapisano. Nismo v najboljšem položaju, h kateremu je gotovo prispevala tudi serija slabih rezultatov, po visoki zmagi v 11. krogu, proti Dobu (2:5). Od te tekme dalje je bilo odigrano še 5 krogov, v katerih smo osvojili samo 2 točki, Dob pa jih je npr. kar vseh 15 in nas je seveda gladko prehitel na lestvici. Seveda je potrebno upoštevati moč naših nasprotnikov v teh tekmah. Ne gre za nobeno opravičilo. Bila so to pretežno moštva iz zgornjega dela lestvice, toda iztržiti se bi dala tudi kakšna točka več, kajti nekaterim moštvom so uspela tudi presenečenja. Vsaka zmaga pa le pomeni veliko več, kot neodločen rezultat.

Pred gostovanjem v Ravnah, smo zato v določeni meri prisiljeni zaigrati drugače in na ta način presenetiti domačine, novince v ligi.

Ti so večino točk (12) osvojili na domačem igrišču, s štirimi zmagami (mi še nismo zmagali na domačem igrišču), dve točki pa so osvojili na gostovanjih in sicer v 2. krogu pri nas ter 11. krogu v Dekanih z Jadranom.

Mi imamo drugačno uspešnost. Večino točk (10) smo osvojili v gosteh, s tremi zmagami in neodločenim rezultatom v Veržeju. Preostale štiri (4) točke pa smo osvojili s štirimi neodločenimi rezultati na domačem igrišču (Fužinar, Bravo, Jadran Dekani in Tabor). Na kateri tekmi bi lahko iztržili več, je v tem trenutku brezpredmetno. Na začetku smo imeli težave s sestavo moštva in s tem tudi ustrezno kondicijsko pripravo. Kasneje (po 1.septembru), se je moštvo le  konstituiralo in tudi začelo z osvajanjem točk. Premagovali smo sicer le neposredne konkurente,  takrat  v spodnjem delu lestvice (Rogaška, Brda in tudi Dob), na njihovih igriščih. V teh sredinah, so razen v Rogaški takoj zamenjali tudi trenerje. Na prelahek način, kot je bilo delno omenjeno, smo oddajali točke na domačem igrišču in gostovanjih.  Prav zato je tekma s Fužinarjem, ena zelo pomembnih za spomladansko nadaljevanje prvenstva. S polnim izkupičkom bodo priprave in nadaljnja stabilizacija ter napredovanje moštva potekala dokaj mirno, v nasprotnem pa se lahko ta negativna serija od 11. kroga lahko pokaže v negativnem smislu. Tega si ne želimo. Namreč v zimskem prestopnem roku lahko izgubimo še kakšnega kvalitetnega igralca (vračanje v Triglav), vprašljivo pa je, kaj lahko dobimo od drugih.

Seveda nihče ne pomišlja na črn scenarij. Zarica je že imela v preteklosti slabše trenutke, a je še vedno drugoligaš. Ker pa imamo mlado moštvo, s fanti, ki želijo napredovati, moramo z optimizmom gledati na celotno sezono.

Trenutno aktualni trenutek – gostovanje v Ravnah pa izkoristiti v najboljšem smislu, si zagotoviti miren zaključek ter nato nadaljevanje prvenstva.

Dvomov pa ni. Podobno razmišljajo naši gostitelji. Imajo prednost domačega igrišča, imajo prednost pozitivnega trenda (osvajanja točk), na domačem igrišču.

Mi pa še vedno čakamo na prijetno presenečenje in po svoje nenačrtovane točke.

Zakaj se to ne bi zgodilo jutri ? Splačalo se bo igrati odgovorno, v okviru zadanih nalog, vsak na svojem igralnem mestu. Če ne bo šlo, pa bomo tudi znali čestitati domačim.

Kategorije: Novice, Prva stran, Člani

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane