Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
19.11.2017 | | Natisni | 2 komentarjev

Na Ptuju je bilo slovesno že pred začetkom tekme. Gost domačih je bil  nekdanji zvezdnik Ajaxa in Arsenala, bivši reprezentant Nigerije Nwakwu Kanu.  Ta si je s številnim spremstvom kamer, domačinov, pri katerih ni manjkal tudi Župan mestne občine tekmo ogledal.

Zvezdnik Kanu-pred tekmo

Tik pred tekmo, na igrišču pa mu je kapetan domačih in tudi nekdanji Slovenski reprezentant 40-letni Nastja Čeh (med drugim je tudi predsednik NK Drava) podelil posebno priznanje. Nigerijski investitorji (Dakinda) so tudi podporniki Drave, katere dolgoročni cilj, je ponovno nastopanje v prvoligaški konkurenci. Ob samem prihodu na Ptuj pa smo lahko opazili tudi veliko nogometnega »prometa« mlajših selekcij Nogometne šole  NK Drava (tudi za njih je odgovoren Nastja Čeh), na igrišču z umetno travo. Skratka vzdušje na Ptuju je bilo pravo nogometno. V neposredni okolici Mestnega stadiona, je bilo težko dobiti parkirno mesto.

Zagotovo je bilo tudi člansko moštvo za včerajšnjo tekmo zelo motivirano. Nima vsak priložnosti, da igra pred očmi tako velikega nekdanjega zvezdnika. To vzdušje (napetost) je bila tudi prava priložnost za naše fante. Čeprav smo igrali proti moštvu, ki se nahaja povsem pri vrhu lestvice, ni bilo nobenih razlogov, da se dostojno zoperstavimo tudi Dravi. Tekma z Muro v Murski Soboti, pretekli vikend, je bila dovolj dobra popotnica za to srečanje. Manjkal nam ni tudi noben igralec, zato so bila naša pričakovanja lahko optimistična.  Domači so celo presenetili z začetno postavo, kajti na rezervni klopi je ostal Panikvar, njihov najboljši strelec. Bil je strelec na prvi tekmi v Kranju.

Prvi polčas tekme se je končal z 0:0. Domačini so imeli iniciativo, toda brez posebno izrazitih priložnosti. Nam pa je za presenečenje manjkal odločilni pas, ali odločilna, prava poteza, zato njihovega gola nismo uspeli resno ogroziti. Izhodišča za nadaljevanje tekme so bila proti favoritu zato zelo pozitivna, sam rezultat pa nas je lahko zadovoljil.

Toda, vse se je podrlo že v 1. minuti nadaljevanja tekme. Domačini so preveč statične in slabo postavljene igralce, na naši desni strani izigrali, sledila je podaja v kazenski prostor, kjer tudi ni bilo prave reakcije in domači so povedli z 1:0. Sledilo je še nekaj slabih minut in samo nespretnosti domačih ter tudi dobrim posredovanjem vratarja Anžeta Hafnerja, se lahko zahvalimo, da nismo prejeli še kakšnega zadetka. Kar trikrat zapored so namreč domači povsem sami prišli pred gol. Zadeli pa niso tudi iz standardnih situacij, čeprav so prišli do strela z glavo, ali pa so si izdelali priložnost.

Mi nasprotno nismo uspeli pošteno napasti, ali udariti na gol. Njihova zadnja linija je namreč vseh 90 minut čvrsto kontrolirala dogajanje in preprečila vsak naš poskus v protinapadih, ali s poskusi dolgih podaj, ki so bile vedno plen domačih. Daleč smo bili od uspeha. Proti koncu tekme se je zgodilo, da smo prejeli še drugi gol in tako še poslabšali celoten vtis, s te tekme.

Resnično je bilo preveč slabosti in ni presenetljivo, da se je trener Brane Pavlin moral jeziti praktično vseh 90 minut. Očitno je, da imamo nekaj problemov, pred katerimi si ne smemo zatiskati oči, kajti že v naslednjem krogu nas čaka pomembna tekma s Fužinarjem, ki je na lestvici točkovno izenačen z nami in ima tekmo manj (danes igrajo v Murski Soboti). Preveč je poskusov individualnega igranja, namesto graditve igre, s sodelovanjem več igralcev. Številne napačne podaje, napačno sprejemanje žoge, neodločnost ter agresivnost v igri so bili včeraj preveč očitni, zato je poraz povsem zaslužen.

Dejstvo pa je tudi, da bo moral vsak igralec na svojem igralnem mestu odgovorno odigrati svojo vlogo, saj je le na ta način možno storiti več. Največja kvaliteta vsakega igralca je namreč igranje v okviru svojih sposobnosti na svojem igralnem mestu, ne pa morebitni poskusi igranja , ki je preveč prisotno in se začenja ponavljati.

Kljub vsemu je potrebno verjeti, da si fantje vseeno želijo najboljše, predvsem pa napredovati. Takšni padci, kot je bil včerajšnji niso priporočljivi. Vse bolj se bo potrebno zavedati (lastnih) napak, jih korigirati in podrediti moštvenim zahtevam. Morda bodo potrebne tudi določene prerazporeditve na igralnih mestih, kajti Huč in Kopač, poleg poškodovanega Omana, sta naša najboljša strelca. Nazadnje sta zadela v 11. krogu, v Dobu. Veliko več pa bo potrebno storiti v zvezni vrsti, kajti včeraj spet ni bilo ravnotežja v osvajanju t.i. drugih žog. Te pa so odločilne, na eni strani v preprečevanju zaključka napada nasprotnega moštva, predvsem pa v pripravi zaključka napada našega moštva in organizirani igri celotnega moštva (kontrola igre).

Včerajšnjo tekmo moramo z vidika rezultata in pristopa hitro pozabiti ter se povsem osredotočiti na predstave, ki jih je to moštvo že pokazalo, tudi ko smo imeli igralca manj, ali…… Samo takšen pristop je lahko zaščitni znak našega moštva v nadaljevanju prvenstva.

2 komentarjev

 1. MIRKO-ALIGATOR je rekel/-la:

  NO !

  Pa se vendarle po dolgem času oglašam s svojim komentarjem.Ostali….pa kot hočete. Pohvala napisanemu in vzpodbudam nogometašem v zapisanem članku (prispevku) na naši spletni strani. Tako ali drugače imamo težave a…..fantje igrajo pošteno, borbeno in vse ostalo. Večkrat nam oziroma vam igralcem, trenerju in vsem, ki si prizadevamo za čim boljši uspeh in ugled našega kluba ni uspelo, a vseeno ostajamo. Rinemo in orjemo naprej. Več kot je težav….močnejši smo. To je ZARICA in NK Kranj in tako naj tudi ostane. Poslušajte našo himno in v njej se marsikaj da prepoznati. Kar tako naprej. Ponosni smo lahko vsi skupaj, da je tako kot je…..tudi če je včasih slaba volja in neugoden rezultat.
  Igrajte tako še naprej….
  Mirko- ALIGATOR

 2. miro je rekel/-la:

  Mirko, najlepša hvala za vzpodbuden komentar, kot pravite, gremo naprej s polno paro! Želimo vam lep dan, Ekipa NK Kranj

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane