Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
17.11.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

Drugoligaško tekmovanje se z jutrišnjim dnem prevesi v 2. polovico prvenstva. Vsaka tekma v tem delu bo pomembna tako za vrh lestvice, kot tudi za obstanek. Na vrhu je trenutno oddaljenost zasledovalcev Mure, kar 6 točk, medtem ko je v spodnjem delu lestvice kar precejšnja gneča, razlike pa minimalne. V spodnjem delu lestvice se nahajamo tudi mi. Imamo kar neugoden razpored, saj kar dvakrat zapored gostujemo. Najprej proti Dravi, nato pa proti Fužinarju.

Jutrišnji nasprotnik Drava se nahaja na 3. mestu, s samo točko manj kot drugo uvrščena Nafta. To pa tudi pomeni, da igramo proti nasprotniku, ki bo do konca prvenstva iskal priložnost za vzpon na 2. mesto.

Drava Ptuj - Zarica Kranj

To omogoča igrati kvalifikacijsko tekmo z 9. moštvom Prve lige, za prosto mesto v Prvi ligi. Velik izziv, ki si ga želi vsak dobro organiziran in finančno stabilen klub. Prav to je Drava postala v tej tekmovalni sezoni. Pridobili so zunanjega sponzorja. Sicer si niso takoj postavili najvišje cilje. Toda kvaliteta moštva, v katerem prednjači kapetan in tudi predsednik kluba

Predsednik in igralec, Nastja čeh

Nastja Čeh, jih trenutno uvršča zelo visoko, povsem blizu vrha. Drava je tudi druga najučinkovitejša ekipa v 2.ligi. Je pa tudi res, da prejemajo kar veliko golov, kljub temu pa je razlika med danimi in prejetimi goli pozitivna (+14), kar jih  pri tej primerjavi uvršča na 3.mesto.

V 1.krogu prvenstva smo tekmo z Dravo nesrečno izgubili z 1:2. Hitro smo povedli, gostje so izenačili iz 11-metrovke (in našem nepotrebnem prekršku). Malo pred koncem tekme pa so gostje dosegli še zmagoviti gol, ponovno po težki napaki v zadnji liniji. Tekmo so zaznamovali tudi zelo slabi pogoji za igranje v 2.polčasu. Začelo je namreč močno deževati in razmere za igranje so bile praktično nemogoče.

Jutri naj bi bilo vreme ugodnejše, seveda bolj zimsko, pogoji za igranje pa neprimerno boljši, kot so bili v Športnem parku Zarica. Šlo pa bo seveda za povsem drugo tekmo, kot je bila v Kranju. Drava ima spremenjeno moštvo, čeprav v kadru verjetno ne bo strelca zmagovitega gola v Kranju, izkušenega Davida Tomažiča Šeruga. Bodo pa seveda drugi, kot npr. Školnik, Šporn, tujec Cuffaro in morda še kakšen drugi, ki ni nastopil v Kranju. Spremenjeno moštvo imamo tudi mi.

Za nas postaja vsaka naslednja tekma zelo pomembna. Uvodoma je bilo omenjeno, da je gneča v spodnjem delu lestvice velika. Šteje zato vsaka točka, ne glede na nasprotnika in s to mislijo je potrebno zakorakati v drugi del prvenstva.

Naše moštvo je sposobno na kateremkoli igrišču odigrati kvalitetno tekmo, toda končni zbir točk je trenutno malo preskromen. Največ so k temu prispevale napake, ki so omogočile nasprotniku celoten izplen. Tako je bilo tudi z Dravo v prvem krogu in tako je bilo tudi v zadnji tekmi, v Murski Soboti, kjer bi malo večja (in potrebna) odločnost kar večjega števila igralcev, omogočila, da vodilnemu moštvu odnesemo točko. Tega si v preostalih dveh tekmah v jesenskem delu ne smemo več privoščiti. Samo to vodi k uspehu moštva. Nič ne pomaga pretežno izjemen pristop in držanje pozitivnega rezultata. Že v trenutku se vse zruši in temu detajlu je potrebno nameniti največ pozornosti, posebej v zadnjem obdobju tekem. V zadnjih 15-ih minutah prejmemo največ golov na tekmah in zaradi tega so nasprotniki že »odnesli« preveč točk. Če gola že ne dosežemo, potem moramo vso koncentracijo usmeriti v to, da ga ne prejmemo.

Dravo seveda spoštujemo. Gre za kvalitetno in izkušeno moštvo, ki je v povrečju več kot 3 leta starejše od našega moštva. Izkušnjam se lahko upremo z odgovorno in mladostno navdahnjeno igro, v kateri pa ne smemo zapostaviti odgovornosti v nobeni fazi. To velja za moštvo kot celoto in še bolj za posameznike. Nekateri preprosto morajo dati več. Za to imajo sposobnosti. Te je potrebno le pravilno, ustrezno oziroma v skladu z zahtevami realizirati na igrišču.

Zato se moramo tudi v jutrišnji tekmi, ne glede na razlike na lestvici, pokazati v pravi luči. Dobre predstave (sicer brez pozitivnega rezultata), se nam morajo tudi začeti obrestovati oziroma vračati s pozitivnimi rezultati.

Kategorije: Novice, Prva stran, Člani

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane