Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
13.11.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

Kljub terenski premoči Mure, je dolgo kazalo, da bi lahko proti prvemu favoritu prvenstva izvlekli točko. Napaka oziroma pasivnost v ožjem delu obrambne vrste, je bila odločilna in domačini so se lahko veselili še ene zmage. Potrebno je izpostaviti, da bi morali biti veliko bolj aktivni pri tej odločilni akciji.  Po skoraj zagotovo najslabši podaji v naš kazenski prostor, je bilo domačemu rezervnemu igralcu Karničniku (bil je strelec tudi na pokalni tekmi z našim moštvom, v mesecu avgustu) omogočeno, da je iz neposredne bližine, na drugi vratnici, samo še potisnil žogo v mrežo. Zaspati se res ni smelo. Posnetek jasno kaže, da je bilo v kazenskem prostoru in njegovi bližini kar 9 naših igralcev in vratar ter samo 6 igralcev Mure.

V trenutku so bili izničeni vsi napori našega moštva, ki se je taktično in s primerno dozo agresivnosti odzvalo v tej tekmi.  Mura je poskušala vse, toda tudi našim je uspevalo vse in v 1. polčasu smo prišli zagotovo do najlepše priložnosti na tekmi. Ahačič bi moral zadeti z glavo, znotraj 5-metrskega prostora. Vodstva bi se lahko veselili tudi mi. Objektivno je seveda nedvoumno. Mura je zasluženo na 1. mestu, toda tokrat so se njihovi poskusi večinoma končali v naš prid. Ob tem so bile še dane priložnosti, da kakšen hiter protinapad boljše zaključimo.

Kot že navedeno, je vse zelo dobro funkcioniralo do prejetega gola. V menjavo pa smo bili prisiljeni, zaradi krčev Beganovića, še malo pred tem pa je bil zamenjan tudi Kimovec (imel je že rumeni karton). Menjava dveh igralcev na desni krilni poziciji, je vsekakor v nadaljevanju vplivala na našo igro. Takoj po menjavi Beganovića smo namreč prejeli ta nesrečni zadetek, prav zaradi nereakcije oziroma nepravilnega odziva na gibanje žoge in njihovih igralcev. Če je do takrat vse funkcioniralo in smo bili v teh reakcijah spretnejši in uspešnejši kot Muraši, se tokrat ni izšlo.

Zmagoviti zadetek je dosegel Karničnik

Igralcu in strelcu Mure namreč ni sledil naš igralec in žoga se je znašla v mreži.

Težko je še kaj dodati. Nepotrebno je tudi v določeni meri obžalovati ta poraz, ki si ga fantje res niso zaslužili. Še bolj se je treba zavedati, da je potrebno s takšnim nabojem vstopati v vsako tekmo in zagotovo se bo večkrat lahko izšlo tudi v našo korist.

Na pot smo odšli oslabljeni. Zboleli so kar trije igralci in sploh niso odšli na pot. Manjkal je tudi Oman, ki se poškodoval na tekmi s Taborom. Glede na odigrane tekme in učinek sta nam manjkala dva igralca, ki bi lahko včeraj prispevala dodatni delež k 84-minutni zelo dobri predstavi našega moštva.

Izpostavili smo, da je proti Muri mogoče igrati, kar se je pokazalo tudi včeraj. Gre za moštvo, ki je fizično odlično pripravljeno in tudi če jim po svoje ne gre, znajo skoraj vedno izvleči pozitivni učinek. Vse to lahko štejemo kot  splošno in dokazano  kvaliteto njihovega moštva, kar so na koncu tudi zasluženo unovčili.  Brez podcenjevanja ostalih  moštev v ligi, ki bodo imela cilj premagati Muro, skoraj več ni dvoma, da smo včeraj igrali proti verjetno bodočemu prvoligašu in zato moramo iz tega poraza izvzeti več kot 90 % včerajšnje tekme, kot model naše igre, v kateri moramo nekaj še nadgraditi, kar pa ostaja lahko le kot prijetna naloga našega trenerja Pavlina. Fantje želijo in hočejo. Zato ne smemo več dopuščati (tudi zaradi položaja na lestvici, ki ni več najboljši) nobenih odstopanj, ali zahtev, še manj pa kalkulacij z udeležbo in intenzivnostjo dela na treningih.

Tega se zagotovo zavedajo tudi fantje. Za včerajšnjo predstavo si zaslužijo čestitke, za pasivnost pri prejetem golu pa opomin. Ne samo Mura, tudi druga moštva bi verjetno znala izkoristiti takšno pasivnost, kot je bila prisotna pri prejetem golu.

Polovica prvenstva je za nami. Zelo pomembni sta prihajajoči tekmi v gosteh. Ne smemo podvomiti v to, ali lahko damo še več. Preprosto moramo in zato imamo tudi sposobnosti. Vsaka nova tekma je novo dokazovanje. Vsa prizadevanja zato lahko gredo  samo v smeri stopnjevanja učinkov na tekmah in rezultat bo (mora) zagotovo tudi prišel.

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane