Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
10.11.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

V soboto in nedeljo je na sporedu zadnji krog jesenskega dela prvenstva v 2. Slovenski nogometni ligi. Dodatno bosta sicer odigrana še dva kroga drugega (spomladanskega) dela prvenstva. Žreb za Pokal Slovenije  in žreb za drugoligaško prvenstvo, je določil, da se z Muro srečamo v 1. krogu Pokala in zadnjem krogu prvenstva, obakrat v Murski Soboti.

Pokalni obračun sega v mesec avgust. Mi smo šele sestavljali moštvo, medtem ko je Mura začela s pripravami veliko preje, v kar jih je »prisilila« jasna usmeritev, da si že v prvem letu nastopanja v 2. ligi, zagotovijo takojšnje napredovanje v najvišji rang. Razlika v kvaliteti se je na tej tekmi jasno pokazala. Izgubili smo s 5:2, pri čemer velja  omeniti, da smo prvi povedli mi in vsaj za kratek čas nekoliko

Veselje po zadetku rdečih

vznemirili  domačine. Do polčasa je Mura tudi povedla z 2:1. V 2. Polčasu je prišla do izraza veliko boljša fizična pripravljenost domačinov in končni rezultat ni bil presenetljiv. Čeprav smo dosegli gol tudi v 2. polčasu, je potrebno priznati absolutno premoč domačinov.

Vrednost oziroma kvaliteto Mura potrjuje tudi v tekočem prvenstvu. Pred uradno zadnjim krogom jesenskega dela prvenstva, so v vodstvu z naskokom 6 točk, pred najbližjimi zasledovalci. Zelo redko si privoščijo neprijetna presenečenja. Eno takih je bil poraz na domačem igrišču s Krko v 12. krogu. Dvakrat so igrali še neodločeno in sicer v 5. krogu, v derbiju z Nafto v Lendavi ter v 9. krogu z Jadranom v Dekanih. Imajo najboljši napad ter najboljšo obrambo ter tudi najboljšega strelca v teh 14-ih krogih.

Nepotrebno je navajati še druge podatke, razen o strukturi moštva, ki je skupek zelo izkušenih prvoligaških igralcev z dodatkom mlajših igralcev (večinoma iz Maribora).

Zato je napoved za nedeljsko tekmo zelo enostavna in brez posebnih bremen. S takšnim nasprotnikom ni nobena tragedija izgubiti. Vsak drugačen rezultat, pa vi mnogi okvalificirali kot prvovrstni senzacijo.

S takšno predpostavko moramo na pot v Mursko Soboto, zavedajoč se, da lahko  uglednemu nasprotniku nudimo precej večji odpor kot smo ga v pokalnem obračunu. Imamo moštvo, ki je sicer še vedno v prehodni fazi do kvalitetnega oblikovanja in igranja. Zanesljivo pa sedanje moštvo ne more storiti toliko in takšnih napak, kot so bile prisotne avgusta. Zunaj igramo tudi veliko bolj uspešno kot doma in to tudi nekaj pomeni. Tokrat bomo sicer ponovno oslabljeni, saj je Oman, naš prvi strelec (5 golov je dosegel tudi Huč) poškodovan in je zanj jesenski del zaključen. Oslabljeni bodo tudi domačini, saj ima njihov kapetan Kozar 4 rumene kartone, nastopiti pa ne bo smel tudi Arpad Vaš, ki mora zaradi izključitve počivati 3 tekme.

Pri nas se v ekipo vrača Matič in to bi se moralo poznati v zvezni vrsti, kjer morajo naši fantje veliko več pozornosti nameniti tesnejšemu pokrivanju, izboljšati odstotek pridobljenih t.i. drugih žog, predvsem pa boljše kontrolirati sredino igrišča in s tem preprečevati enostavno odigravanje in kombinatorno igro domačih. Morda so potrebne tudi določene prerazporeditve igralcev v zvezni vrsti ter konkretne zadolžitve. S takšnim nasprotnikom kot je Mura, se ne bo dalo igrati npr. več samo v eni smeri in s tem prepočasno, ali zakasnelo pokrivanje prostora in viška nasprotnih igralcev v tem prostoru (naši obrambni coni).  Nobenega dvoma ni, da bo vsako zakasnelo vračanje predstavljalo nevarnost za našo obrambno vrsto.

Razmere za igranje bodo ustrezne (vsaj tako kaže vremenska napoved). To pa pomeni, da bodo imeli fantje 90 minut možnosti za dokazovanje, verjetno proti bodočemu prvoligašu.

Motiva torej ne sme manjkati. Zato je k temu potrebno dodati še disciplinirano in organizirano igro, prevzem popolne individualne odgovornosti pri standardnih situacijah domačih ter najbolj enostavne odločitve v primerih, ko vsaka odvečna poteza lahko omogoči priložnost za protinapad, ali zaključek napada.

Kategorije: Novice, Prva stran, Člani

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane