Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
06.11.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

V 75. minuti tekme smo povedli z 2:0. Verjetno ni bilo domačega privrženca, ki bi še podvomil o prvi zmagi na domačem igrišču, v novi tekmovalni sezoni. Tako pa niso razmišljali gostje, čeprav so že v 26. minuti tekme ostali brez enega igralca, potem ko je Marko Huč sam stekel proti golu in zaustaviti ga je bilo mogoče le s prekrškom. Kmalu potem smo povedli. Po streljanem kotu se je v gneči najboljše znašel

Kapetan Blaž Poljanec je zadel za vodstvo rdečih

Blaž Poljanec in zadel mrežo gostov, za zasluženo naše vodstvo.

So se pa gostje predstavili v res dobri luči. Agresivni na vsakem delu igrišča, tehnično na visokem nivoju, nepopustljivi na vsakem delu igrišču. Težko je bilo verjeti, da lahko v takšnem tempu zdržijo vseh 90 minut, še posebej potem, ko so ostali z igralcem manj. Zaostajali niso tudi naši, v nobenem pogledu, zato je bila tekma zelo gledljiva, na visoki kvalitetni ravni.

Brez pomembnega igralca smo v 30.minuti srečanja ostali tudi mi.  Poškodoval se je  Tim Oman. Potrebna je bila zamenjava. Takoj po vstopu je odlično prodrl Jošt Kimovec in verjetno bi (tekmovalno) dobro ogret, prišel celo sam do gola. Toda ne glede na to smo ostajali nevarni za nasprotnikov gol, podobno pa tudi gostje z igralcem manj. Vratarja sta imela dovolj dela.

Pričakovati je bilo, da bodo gostje v 2. polčasu nekoliko padli, igrišče je bilo namreč težko za igro. Popuščanja pa ni bilo, gostje so celo imeli rahlo terensko premoč, mi pa smo poskušali izkoristiti več praznega prostora, kar pa ni prineslo rezultata. Preveč je bilo igre, ki proti takšnemu nasprotniku, ni mogla dati dodatnega učinka. Kljub temu pa navdušenje domačega občinstva na tribuni. Odlično smo izvedli hitro akcijo, ki jo je po predložku Ahačiča imenitno

Izredno akcijo je zaključil Jošt Kimovec

zaključil Kimovec. Samo 15 minut nas je ločilo od prvih treh točk na domačem igrišču. S popolnim moštvom in oslabljenimi nasprotniki, je bilo to tudi objektivno pričakovati. Toda tik pred povečanjem našega vodstva je igrišče moral zapustiti

Elvis Beganovič je utrpel močan udarec zaradi katerega je predčasno zapustil igrišče

Elvis Beganović, zaradi manjšega pretresa možganov, še iz prvega polčasa (nepopustljivo je vztrajal v igri). Ta njegov odhod pa je v nadaljevanju prinesel popoln preobrat v igri. Gostje so prevzeli popoln nadzor na igrišču in že v 78. minuti izenačili. Njihovega pritiska pa še ni bilo konec. Preprosto so oblegali naš gol in v 85. minuti izenačili rezultat. Ni veliko manjkalo pa bi lahko še ena žoga pristala v naši mreži. Na srečo pa je bil njihov igralec nekoliko prekratek in tudi z drsečim startom ni mogel zadeti gola.

Težko smo se branili napadov gostov, ki so imeli v zaključku tekme na igrišču veliko izkušenih in kvalitetnih igralcev, z ugledno prvoligaško kilometrino, zato ob našem »podrtem« moštvu, glede na začetek tekme, po svoje ni bilo presenečenje, da so gostje uspeli napraviti takšen preobrat. Enostavno so imeli preveč prostora, za organiziranje napadov (predvsem po njihovi levi strani), ki so bili zaključeni s prodori v sam kazenski prostor, ali pa s podajami, ki so vedno predstavljale nevarnost za naš gol.

Ključ do zmage in treh točk pa smo ob zaključku tekme imeli mi. Po odlično izvedenem protinapadu se je Jošt Kimovec povsem sam znašel pred vrati gostov. Nekoliko preveč je okleval in gostujoči vratar je preprečil naše veselje. Tega bi se končno lahko že veselili, čeprav s tem niti malo ne zmanjšujemo kvalitetne predstave gostov, ki so morali več kot 2/3 tekme igrati z igralcem manj.

Ponovno smo ostali brez zmage, kar pa nas ne sme demoralizirati. Celotna tekma je bila res na visokem nivoju. Tabor se je predstavil v skladu s pričakovanji, kot moštvo z visokimi cilji. Naša glavna skrb, ob čedalje večji izenačenosti moštev v spodnjem delu lestvice, pa morata biti vse bolj usmerjena v preprečevanje, prelahko prejetih golov oziroma usposabljanju moštva, da bo sposobno zadržati začetno prednost oziroma začetno vodstvo. Včerajšnja tekma je bila namreč že četrta v kateri smo prvi prešli v vodstvo in ga potem nismo znali zadržati. Dejstvo je, da gol znamo doseči, kar je zelo pomembno in zato jih ne smemo na lahkoten, ali tudi naiven način prejeti.

Moštvo je to sposobno. Učinki glede na usposobljenost igralcev in mladost naših igralcev, so lahko še večji. Morebitno prisotno všečnost (posameznikov, ali moštva v celoti), morajo zamenjati pragmatičnost v ključnih trenutkih. Ne smemo pa bežati tudi od ocene, da je sposobnost nekaterih igralcev višja od učinka na igrišču. To pomeni, da imamo še rezerve, ki jih moramo čim hitreje tudi oplemenititi. Morda bo potrebna tudi kakšna prerazporeditev na igralnih mestih, pri čemer pa je potrebno dati prednost koristni implementaciji  postavitve našega moštva na igrišču oziroma izvrševanju prednostnih nalog v posameznih fazah igre. Igralni učinki morajo biti razvidni v obeh fazah igre, pri čemer moramo oziroma bomo prisiljeni tehtnico nagniti na stran bolj disciplinirane in organizirane igre v obrambni in zvezni vrsti.

Idealna priložnost za to, bo že v naslednji tekmi. Gostujemo namreč pri vodilni Muri, ki že za 6 točk beži najbližjim zasledovalcem. 6 točk več za naše moštvo (ob samo malo boljšem razpletu, ne sreči, ampak znanju=konkretnim učinkom na določenih tekmah), pa bi tudi nas uvrščalo v zgornji del lestvice.

Uradni napovedovalec z asistentom. Obilica analitičnih podatkov daje ton dogajanju v ŠP Zarica

Včerajšnjo tekmo proti odličnemu Taboru iz Sežane moramo zato jemati v pozitivnem smislu. Ni potrebno žalovati za izjemno priložnost v zaključku tekme, ampak vse druge slabosti, ki so pripeljale do (zasluženega) izenačenja s strani gostov, kot podlago za stopnjevanje discipline v igri ter usmerjanje nekaterih igralcev, k najbolj enostavnim odločitvam v ključnih trenutkih tekme.

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane