Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
03.11.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

Nedeljski gost je moštvo Tabor iz Sežane. Čeprav so novinci v 2 .ligi, so na eni strani naši dolgoletni znanci iz tretjeligaškega tekmovanja, na drugi strani pa moštvo z dolgoletno tradicijo, ki je nekdaj (pred osamosvojitvijo) že igralo v 1. Slovenski nogometni ligi.

Čeprav novinci, so se na drugoligaško tekmovanje sistematično pripravili, okrepili moštvo z znanimi igralci.

Stari znanci iz Sežane...

Njihova nogometna infrastruktura pa je že nekaj let na najvišjem nivoju. Edina problema, če se gostuje pri njih sta lahko močan veter ter seveda zelo motivirani igralci. To dokazujejo tudi v letošnji sezoni. Na lestvici so 6 točk pred našim moštvom in zasedajo 7.mesto. Pred začetkom sezone se jih je upravičeno uvrščalo med moštva, ki bodo najbolj zaznamovala to sezono. Nekaj presenetljivih rezultatov jih je od tega cilja že precej oddaljilo. Zagotovo pa bodo skušali doseči čim boljšo končno uvrstitev in z zmagovalnim apetitom jih lahko pričakujemo tudi v Kranju. Podobno kot mi, je Tabor prepričljivejši na gostovanjih. V sedmih tekmah je 3 x zmagal, 3 x igral neodločeno. Edini poraz na gostovanju je doživel s Krko v Novem mestu.

Ne glede na to,  imamo tudi mi  svoje cilje. V prvi vrsti pa moramo izboljšati rezultate na domačem igrišču, saj smo od skupaj 13 točk, samo 3 osvojili doma. V 7-ih tekmah na domačem igrišču smo kar 4 x izgubili (Drava, Ilirija, Nafta in Brežice) ter 3 x remizirali . Napočil je res že čas za prvo zmago in s tem ciljem se mora moštvo v nedeljo odpraviti na igrišče.

Oboji smo v preteklem krogu izgubili. Tabor doma z vodilno Muro (so pa domačini zastreljali 11-metrovko pri rezultatu 0:0), mi pa v Novem mestu, kjer smo kljub igralcu manj uspeli izenačiti, potem pa v želji doseči še kaj več, prejeli še dva gola. Osnovna usmeritev pri takšni učinkovitosti, kot jo trenutno imamo (skoraj 1,5 gola na tekmo) je, da bo potrebno več pozornosti posvetiti napakam, ki jih zna nasprotnik kar najhitreje izkoristiti. Torej dileme, da gol znamo doseči ni. V učinkovitosti smo pred našimi gosti, smo pa prejeli več golov in imamo negativno razliko med danimi in prejetimi goli.

Posebnega napredovanja z osvojenimi 3 točkami ne bo. Vsekakor pa moramo začeti razmišljati, da so se vsi naši zasledovalci, razen Veržeja, zelo približali (razlika znaša največ 3 točke), kar je zelo malo, glede na to, da po tej tekmi kar 3 x zapored gostujemo. Naše moštvo je sposobno proti vsakemu nasprotniku odigrati enakovredno, doseči tudi gol, ne smemo pa jih več tako enostavno prejemati. Zaradi izključitve Matiča v Novem mestu, bomo sicer nekoliko oslabljeni. Tudi Tabor je proti Muri ostal z igralcem manj na igrišču.

Pomembno je še izpostaviti, da imajo gostje zelo izkušeno moštvo, z igralci, ki imajo za seboj že kar zavidljivo tekem tudi na prvoligaškem nivoju.  V povprečju je njihovo prvo moštvo več kot 3 leta starejše od našega, igralci na rezervni klopi pa še precej več.

Športni park Zarica, čas za prvo zmago na domačem igrišču

Vendar kot je že bilo rečeno, je skrajni čas, da zmagamo tudi na domačem igrišču. Fantje imajo ne glede na mladost veliko želje in tudi volje. Potrebno je opustiti miselnost na všečnost in dati v ospredje rezultat. Do tega bomo lahko prišli z organizirano igro, v kateri morajo igralci v zadnji liniji in zvezni vrsti, v kritičnih situacijah, enostavno reagirati in nasprotniku ne dovoliti presenečenja. Čeprav smo v Novem mestu prejeli 3 gole iz standardnih situacij, se je potrebno zavedati, da so prav standardne situacije tiste, ki so na mnogih, tudi večjih tekmovanjih predstavljale pomemben delež v strukturi doseženih golov.

Vse prevečkrat smo kaznovani za napake, ki jih zna izkušeni nasprotnik hitro izkoristiti. Zato se nadejamo, da bo že v nedeljo drugače, kar bi tudi lahko prineslo (končno) že dolgo pričakovan popoln izkupiček, na domačem igrišču.

Kategorije: Novice, Prva stran, Člani

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane