Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
28.10.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

V nedeljo je na sporedu 13. krog tekmovanja v 2. Slovenski nogometni ligi. Tokrat se odpravljamo v Novo mesto, proti prebujenim domačinom. Ti so bili na pragu preboja v polfinale Pokala Slovenije. Krko  je zato potrebno upravičeno šteti oziroma klasificirati kot  bivšega prvoligaša. V 2. ligo so se  vrnili, zaradi izpada iz 1. lige, v lanski  sezoni (2016/2017).

Naši medsebojni dvoboji so bili vedno zanimivi, ne glede na to, ali se je igralo v Kranju, ali v Novem mestu. Tako je bilo tudi v pretekli sezoni. Najprej smo v Kranju, v neki čudežni tekmi (že 1.polčas so gostje vodili s 4:0) izgubili z 0:5. Na dveh gostovanjih  v Novem mestu (zaradi trikrožnega sistema), pa smo obakrat zmagali mi in sicer z 1:0 in s 3:0. Res pa je, da na zadnjih dveh tekmah nista nastopila dva njihova ključna igralca v jesenskem delu. Marko Brekalo je bil brez polovice odigrane spomladanske sezone, na koncu vseeno peti najboljši strelec. Manjkal je tudi David Tijanič (trenutno je član prvoligaša Triglava), odlični zvezni igralec in tudi strelec. Tudi naše moštvo je bilo spomladi skoraj povsem novo.

Takšna situacija je tudi sedaj. Mi imamo povsem novo moštvo, Krka pa je le zadržala nekaj igralcev, se tudi okrepila, vendar pa uvodni del prvenstva tudi za njih, podobno kot za nas ni bil uspešen. Toda z nekaj zaporednimi uspehi so do sedaj skupaj osvojili 17 točk. Njihova serija je res pohvale vredna, saj so od 7. kroga dalje štirikrat zmagali (Roltek Dob, Tabor – doma ter Bravo in Mura na gostovanjih), enkrat igrali neodločeno (Jadran, na gostovanju) ter enkrat izgubili (Drava, na gostovanju). Soboški Muri so v 11.krogu prizadejali 1.poraz v tem prvenstvu.

Trenutno se Krkaši nahajajo točno v sredini lestvice (8.mesto) in imajo 4 točke več kot naše moštvo, ki je na 11.mestu, s 13 osvojenimi točkami. Obe ekipi sta dosegli po 17 golov. Krka je v 12-ih krogih prejela 2 gola več od našega moštva in to je trenutno edina prednost našega moštva, pred Krko. Izenačena sta tudi najboljša strelca obeh ekip. Pri Krki je to Theodore Develan Wilson, pri nas pa Marko Huč. Oba sta dosegla po 5 golov.

Mi smo morali med tednom odigrati zaostalo prvenstveno tekmo z Bravom. Več kot 60 minut smo igrali z igralcem manj. Izključen je bil kapetan Poljanec. Jutri bo manjkal. Krka pa je morala odigrati povratno pokalno tekmo z Aluminijem.

Odlični pogoji za igro na stadionu v Novem Mestu

Na domačem igrišču je v sredo poskušala presenetiti prvoligaša Aluminij, po odmevnem neodločenem rezultatu, v prvi tekmi v Kidričevem. To ji ni uspelo, vendar pa je bila njihova igra vseeno na zavidljivem nivoju. Za nas bi bilo koristno, če bi njihov nastop v pokalu, le nekoliko utrudil njihovo moštvo, ali pa vplival na njihov pristop na tekmi z nami.  To je le želja. Dejstvo je, da Krka gradi moštvo na dolgi rok, z visokimi ambicijami in zato je zagotovo drugoligaško prvenstvo njihova prioriteta.

Mi moramo izkoristiti vzpon oziroma napredovanje našega moštva. Da bomo uspešnejši šele od septembra dalje, je bilo jasno izpostavljeno že pred začetkom tekmovalne sezone. Moštvo je mlado, dovolj zagnano in vse boljše pripravljeno za vsako tekmo. Morda lahko nekoliko vpliva odsotnost Poljanca, ki je pomemben člen te ekipe in na svojem igralnem mestu. V primerjavi s tekmo z Bravom pa se vrača Matič, kar bo omogočilo, da vrzel v zadnji liniji ustrezno nadomestimo, z drugim igralcem. Matič pa bo lahko okrepil igro v zvezni vrsti.

Skratka, naša želja in prav gotovo želja fantov ter trenerja Pavlina,  je nadaljevati pozitivni trend, tudi s tekmo v Novem mestu. Odveč je ponavljati, kaj vse bo potrebno že za osvojitev točke, proti Krki. Fantje so iz dneva v dan sposobnejši realizirati trenerjeve zamisli in se na igrišču predstaviti v najboljši možni luči, ne glede na nasprotnika.

Kategorije: Novice, Prva stran, Člani

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane