Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
26.10.2017 | | Natisni | 1 komentar

V torek je bila v Stražišču odigrana prvenstvena tekma 1. Gorenjske nogometne lige, starejših dečkov (U15). Naši fantje si zaslužijo vse čestitke, kljub porazu s 3:1. V tej tekmi so najprej povedli, potem pa prejeli 1.gol iz dobro vidne nedovoljene pozicije. V vetrovnem vremenu in ob odsotnosti nekaterih igralcev, več niso mogli storiti, čeprav so bili v čisti priložnosti za povišanje vodstva na 2:0.

Toda v tej tekmi to sploh ni pomembno, še najmanj pa poraz naše ekipe. Bolj bodejo v oči naslednja dejstva :

 • NK Sava zaradi poškodb štirih naših igralcev ni hotela preložiti te tekme na kasnejši datum (njihov dejanski trener Smolović je na to sicer pristal), žal pa s prestavitvijo termina nista soglašala njihova vplivna funkcionarja.
 • tekme ni hotel preložiti niti vodja tekmovanja MNZ Gorenjska, kljub temu, da smo mu poslali celo tri verodostojne zdravniške izvide, še trije igralci pa so bili vprašljivi zaradi viroze in poškodbe),
 • odločitev našega kluba je bila, da tekme ne bomo odigrali, vendar pa so se kasneje v selekciji enotno odločili, da tekmo odigrajo, ne glede na vsa dogajanja.

Fair play !

Zakaj naša reakcija ? Predvsem zaradi naslednjih razlogov :

 • mi smo na predlog NK Sava pred nekaj dnevi, (dogovor obeh trenerjev Ušlakar-Smolović) pristali na preložitev tekme na torkov termin, ki je bila sicer delegirana za nedeljo, ker dva igralca njihove selekcije U15 (Zupanc in Arzenšek) igrata za moštvo kadetov, ki je v nedeljo 22.10.2017 igralo prvenstveno tekmo 2. SKL z Elta Izola (podatki iz zapisnika na spletni strani NZS). Oba igralca sta seveda včeraj nastopila, Zupanc je bil celo strelec odločilnega gola. Le nekaj dni za tem, smo naleteli, ob naši prošnji zaradi objektivnih okoliščin (zdravje, poškodbe) na popolno ignoranco predstavnikov NK Sava!
 • ne glede na rezultat ima absolutno prednost zdravje mladih igralcev. Tega včeraj niso spoštovali niti vsi naši igralci, saj je s poškodovano ramo začel tekmo Kujtim Kabashi in je seveda moral biti zamenjan, saj se je vseskozi držal za ramo. Poškodovan je nastopil tudi Enej Grašič. Posledice njegovega nastopa bodo vidne šele danes in v naslednjih dneh. Igralec Alen Dizdarević zaradi bolezni ni mogel nastopiti. Želel pa je biti na rezervni klopi, kar mu je trener Ušlakar omogočil. Prvi in odlični vratar Juš, ter igralec Vizovišek, zaradi poškodb nista bila v kadru,
 • Kljub zdravniškim dokazilom in dodatnem pojasnjevanju okoliščin, ki bi morale pripeljati do enostranske odločitve organizatorja tekmovanja-MNZG, se to (žal) ni odzvalo v tej smeri. Pa bi se lahko in po našem prepričanju moralo.

15. člen pravilnika NZS namreč pravi, da na zahtevo ene od ekip organizator tekmovanja lahko preloži tekmo, če gre za upravičene primere.

Toliko o teh dogajanjih in v zvezi s tekmo, ki je očitno prešla vse meje fair playa, ki naj bi veljal v športu.

"kot skrajno neprimerno in daleč od pričakovanega Fair playa

Tekmo si je ogledal tudi naš športni direktor. Ne glede na odsotnosti nekaterih (glavnih) igralcev, je bil s predstavo naših fantov zelo zadovoljen. Po njegovem mnenju je vetrovno vreme več prispevalo k zmagi NK Sava, kot pa vse ostalo in to je bilo zanj najbolj pomembno. Seveda pa so ga dogajanja okrog igrišča še dodatno zbodla. V uradnem zapisniku MNZG je namreč navedeno, da je trener NK Sava U15 Rajko Kondić (sedel je sicer na klopi), toda znano pa je, da moštvo trenira Nikola Smolović, saj so vse komunikacije z našim trenerjem potekale le z njim.

To pa ni edina težava s katero se sooča vodstvo in

Kje je fair Play?

stroka v NK Sava. Članska ekipa NK Sava, ki nastopa v 3.SNL-Center, od 7. kroga dalje, tudi uradno nima trenerja, pred tem so za trenerja navajali Bojana Taneskega. Torej NK Sava si lahko privošči marsikaj. Kako bo reagirala NZS in tudi ZNTS, ko se licence posojajo in se s tem uradno negira pravila z vodenjem tekem ?

Z odločitvami s strani omenjenih subjektov smo se v lanski sezoni soočili tudi v našem klubu in kot posledica tega odreagirali na najboljši možni način. V klubu imamo danes štiri trenerje s PRO licenco!

Fair play na vseh področjih, mar res?

Ker je bil fair play v našem primeru preigran, pri najmlajših na tako nizkoten način, ocenjujemo, da smo dolžni v smislu fair playa, opozoriti na zadeve v MNZG in tudi NZS, če s takšnim »poštenim« delovanjem NK Sava niso seznanjeni.

Dejstvo pa je, čeprav smo skoraj sosedi, da je naše korektno  sodelovanje z NK Sava, tudi zaradi včerajšnje tekme, postavljeno pod veliki vprašaj. Z neupoštevanjem medklubskega dogovora s strani NK Sava o upoštevanju dogovorjenih prioritet, lahko NK Sava še naprej pod raznimi krinkami novači naše mlajše igralce in prepričuje ter tudi »nateguje« njihove starše, ter ima svojstveno predstavo o dogovoru, ki je bil sprejet na relaciji klubov mestne občine. Športni direktor Janez Zupančič, ki ob omenjenih potezah ni ostal ravnodušen: “Naši cilji so jasni. V okviru razpoložljivih pogojev bomo poskušali zagotavljati vadbo in tekmovanje naših osnovnih selekcij in članskega moštva v 2.SNL, saj dogovor s Triglavom prinaša obojestranske koristi (razvoj mladih igralcev, ki zapuščajo mladinski staž). Pri mlajših ne bodo v ospredju rezultati, ampak načrtno in strokovno delo. Trenutno je naš največji uspeh, da imamo v klubu 4 PRO trenerje in s tem dovolj podlage, da ob stalnem izboljševanju infrastrukture zagotavljamo pogoje za kvalitetno vadbo. To so hkrati tudi zahteve športnega direktorja, s katerim vodstvo kluba popolnoma soglaša. Na dolgi rok je to zagotovo realnost, brez kršenja osnovnih načel fair playa, ali s figo v žepu”.

Kategorije: Novice, Prva stran, Top novice

1 komentar

 1. MIRKO-ALIGATOR je rekel/-la:

  Ahoj!

  Komentar ni potreben. Vse je napisano in za mene to velja.
  Mirko. Aligator

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane