Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
09.10.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

Pred tekmo

S favoritom včerajšnje tekme, doslej še neporaženim moštvom v 9. krogih prvenstva 2. SNL, se za nas ni začelo v skladu s pričakovanji. Nespretna, nepotrebna, predvsem pa zamujena intervencija Beganovića, je pripeljala do 11-metrovke že v 4. minuti, ki so jo gostje izkoristili in povedli z 1:0. Vratar Anže Hafner je sicer skoraj preprečil zadetek z odlično intervencijo, vendar žoga se je znašla v mreži.

To je bil določen šok. Odločenost fantov je bila, da se favoritu odločno uprejo in s tem dokažejo svojo vrednost. Zelo malo nam je uspevalo oziroma boljše rečeno, vedno je manjkal samo kratek korak za učinkovitejši zaključek kakšne obetavne akcije, ali pa je bila storjena napaka, ki je dobro organiziranim gostom omogočila igro v obrambi, s prevladujočimi dolgimi podajami na našo polovico, pa so skušali priti še do povečanja vodstva. To se je tudi zgodilo osem minut pred koncem prvega dela srečanja. Spet je bil v vlogi tokrat nesrečni Beganović. Nenevarna žoga v naš kazenski prostor, ga je zadela v roko. Tudi drugič so bili gostje učinkoviti in povedli z 2:0, v igri brez kakršnekoli prave priložnosti. Vodstvo gostov ni demoraliziralo naših fantov. Odločno so nadaljevali. Tik pred koncem polčasa, ni veliko manjkalo, da bi se veselili tudi mi. Matic Kopač je prodrl z desne strani, skoraj do samega gola, zadetek v mreži pa je zgoščena obramba gostov, skupaj z vratarjem preprečila.

Če nas ni hotelo v 1.polčasu, so se stvari hitro spremenile v začetku 2.polčasa. Tokrat je Matic Kopač zanesljivo zadel po lepi akciji (Beganović – Oman) in seveda tudi njegovi iznajdljivosti znotraj kazenskega prostora. Znižanje vodstva je še dodatno prispevalo k stopnjevanju pritiska na gol gostov. Seveda je pri tem ostajalo veliko odprtega prostora. Gostje so to poskušali izkoristiti,

Anže Hafner v odlični formi

toda tudi tokrat je bil naš vratar Anže Hafner odlično razpoložen. Preprečil je vsak poskus gostov za povečanje vodstva. S tem je raslo tudi upanje, da v organizirani igri lahko pridemo do izenačenja.

Veliko aktivnega vodenja, domači trener Pavlin

Vse tri naše menjave so bile v tej smeri in na koncu smo bili za to tudi nagrajeni. Tim Oman je preigraval na poldesni strani v bližini kazenskega prostora gostov in se nenadoma odločil za strel na gol. To je bil izjemen udarec s približno 25 metrov. Vratar gostov ni imel nobene možnosti. Ta gol je predstavljal tudi  osvojitev več kot zaslužene točke.

Evrogol Tima za več kot zasluženo točko

Fantje so enostavno morali biti nagrajeni za svoj odnos, nepopustljivost, predvsem pa potrpežljivo igro, v kateri so bile tudi napake, ki pa jih vsaj deloma prekril izjemen zadetek Omana. Deloma zato, ker je mogoče realno oceniti (kljub temu, da so v protinapadih prišli do priložnosti tudi gostje), da smo več igrali kot gostje.  Ti imajo v svojih vrstah veliko več že preizkušenih igralcev, tudi s tekmami v 1.ligi, vendar včeraj nekateri niso mogli priti do izraza.

Ni potrebno ocenjevati gostov.

Gostje so imeli glasno podporo na tribunah

So visoko na lestvici, še vedno v krogu favoritov za sam vrh lestvice, toda v ospredju morajo biti naši fantje. Bolj se bodo zavedali, da včasih enostavnost prinaša več, kot npr. kompliciranje, ali pretiravanje, večji bo njihov učinek. V to ne gre dvomiti, kljub temu, da nas spremljajo širše gledano določene pomanjkljivosti, ki jih ni mogoče razrešiti čez noč. Trenutno moramo ne glede na vse postaviti v ospredje napredovanje teh mladih fantov. Oni pa morajo biti strpni in delavni. Iz tekme v tekmo bodo zato lahko samo napredovali in ponudili našim privržencem še veliko podobnih situacij, kot so bile včeraj, predvsem v 2.polčasu.

Čeprav je bila osvojena samo 1 točka, tik pred koncem tekme, pa ne gre dvomiti, da je bila v pravem trenutku, ki bo fantom vlila še več samozavesti in samozaupanja, ključna faktorja za realizacijo njihovih sposobnosti na igrišču.

Vsi si zaslužijo čestitke za včerajšnjo predstavo. Mora pa tudi ta tekma čim hitreje v pozabo. Misli je potrebno osredotočiti na naslednje tekme. Vsaka bo še kako pomembna. Izhajati pa moramo iz tega, da smo se proti moštvu Jadrana, objektivnemu favoritu pred tekmo, več kot enakovredno predstavili.

Končno prehajamo tudi v normalni ciklus igranja tekem. Zgoščen program, pet tekem znotraj 15 dni, smo dobro zaključili. Vmes je bil sicer zaslužen poraz, toda previsok poraz  z Nafto in nezaslužen z Brežicami (obe tekmi smo igrali doma), zato pa več velja zmaga v Brdih, neodločen rezultat v Veržeju ter včerajšnja točka proti Jadranu.

Optimistično lahko prehajamo v 2.del jesenskega dela prvenstva, seveda s pogojem nadgradnje dela in odnosa, iz tekme v tekmo. Fantje so za to, zagotovo pripravljeni.

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane