Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
07.10.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

Prvenstvo v 2. SNL, se v zadnjih 15 dneh za naše moštvo odvija v »evropskem«  ritmu. Po Nafti nam v 10. krogu prihaja v ŠP Zarica moštvo Jadrana iz Dekanov. Gostje so še iz tretjeligaškega tekmovanja naš zelo znan nasprotnik. Tokrat, kot drugoligaši, prihajajo s titulo novinca v ligi. Toda v 2. ligi so se odlično znašli. Še vedno so brez poraza in zasedajo trenutno 4.mesto, s samo 4 točkami manj, kot jih ima vodilna Mura. Z njo so remizirali (brez golov) v minulem 9. krogu, na domačem igrišču. Jadran iz Dekanov ima že dolgoletno nogometno tradicijo. Bil je tudi že prvoligaš. Znano je tudi njihovo sodelovanje s Koprom, ki je sedaj v nižji ligi. Nekaj igralcev Kopra se je preselilo tudi v Jadram in to dovolj pove oziroma potrjuje kakovost  našega  nedeljskega nasprotnika. V povprečju imajo tudi več kot 3 leta starejše moštvo, kot je naše, z igralci s prvoligaško kilometrino. V Kranj bodo zagotovo prišli v vlogi favorita.

Mi smo sicer nekoliko »ranjeni«, po visokem porazu z Nafto.

Izkušeni trener Brane Pavlin vodi najmlajšo ekipo 2.SNL

Trener Brane Pavlin: “Ni razloga za vnašanje kakršnegakoli nemira v moštvo. Želja je, da bi bili na razpolago vsi igralci. Zagotovo je, da se vračata Beganović in Ahačič, medtem ko bo moral Vrandečič presoditi koliko moči mu je odvzela visoka temperatura, zaradi katere proti Nafti, ni bil niti v širšem kadru. Igralcev nam ne manjka, zato je ta tekma priložnost, da se predstavimo v boljši luči, kot na tekmi v sredo. Težko si je zamisliti, da končamo tekmo brez rumenega kartona (gostje so dobili štiri) in da storimo napake, s katerimi nasprotniku ponudimo priložnost, ki jo je težko zapraviti”.

Priznati moramo, da imamo res mlado moštvo, kar pa ni nobeno opravičilo. Čeprav se učimo celo življenje, pa so razvojna obdobja v nogometu (in tudi drugje) jasna. V članski konkurenci je potrebno doseženo znanje iz tekme v tekmo nadgrajevati. Če so še malo nazaj  določene reakcije igralcev, ob napakah (preigravanje več igralcev, pokrivanje na razdalji, napačne podaje, neagresivna igra, pravočasno in pravilno zapiranje prostora, postavitev pri standardnih situacijah), ostale nekaznovane, v članski konkurenci kazen pride še prehitro.

Matic Kopač, Urban Janjič in Petar Krstev, lanskoletni mladinci

Anže Hafner, mladinec, z obrambami opozarja nase

Učenje mora iz tekme v tekmo,  z odpravljanjem napak  preraščati v igro na rezultat, kajti za lepoto igre ne sprašuje nihče. V članski kategoriji je primaren  rezultat. Tega so naši fantje sposobni doseči, zato bodo pravilne reakcije igralcev, v ključnih trenutkih prispevale k njihovem napredku, posledično pa bodo tudi rezultati še boljši. Vse okoliščine, ki ovirajo še hitrejše napredovanje, je brezpredmetno izpostavljati. Ocenimo namreč lahko, da so fantje željni dela in napredovanja. Če bi morali moštvu kaj dodajati v procesu  osnovnega (učnega) dela, bi bila to seveda težava. Bolj kot to je v ospredju čim hitrejše odpravljanje t.i. nepotrebnih (in za moštvo škodljivih) potez.

Več ni potrebno izpostavljati, tudi manjka iz pripravljalnega obdobja ne, ko se do začetka prvenstva še ni vedelo, kdo bo nastopal za naš klub. Vse to se je zavleklo celo do zadnjega avgusta. A to ni problem drugih, to je naš problem, ki ga moramo skozi garaško delo in odgovorne reakcije nadoknaditi z vsako nadaljnjo tekmo.

Nedeljski nasprotnik je zato še eden od tistih preizkusov, v katerem se na igrišču potrjuje sposobnost vsakega igralca in moštva v celoti.

Športni direktor kluba Janez Zupančič, klub unovčuje njegove bogate izkušnje in znanje

“Naši fantje bodo zagotovo pripravljeni popraviti vtis s sredine tekme. Gre predvsem za korekcijo nepotrebnih napak, napačnih odločitev, kajti vse pozitivne zadeve, prisotne na zadnjih tekmah, morajo biti največji motiv za izboljšanje skupnega vtisa (rezultata). Tega so fantje sposobni. Hitreje ko bodo spoznali, da enostavnost v igri prinaša največ, hitrejša bo pot njihovega napredovanja in s tem še bolj mirnih časov Zarice. Želimo najboljše v vsaki tekmi, toda objektivno znamo oceniti kam trenutno dejansko spadamo in sežemo, zato bodo naše misli usmerjene v najmanj enakovreden boj na igrišču, proti vsakemu in s tem tudi nedeljskemu nasprotniku”, situacijo realno ocenjuje športni direktor Janez Zupančič.

Kategorije: Novice, Prva stran, Člani

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane