Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
05.10.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

Naša pričakovanja v preloženi tekmi z Nafto so bila na tihem le nekoliko višja. Kljub natrpanemu urniku je moštvo osvajalo pomembne točke pri najbolj primerjalnih moštvih z nami. Dejstvo je tudi, da je Nafta od začetka prvenstva naprej, po pravilu ostajala brez celotnega izplena na gostovanjih. Toda tokrat ni bilo dvoma. Gostje so začeli tekmo dokaj bojazljivo, vendar pa so iz minute v minute dokazovali svojo dejansko kvaliteto in na koncu smo bili lahko še veseli, da ni bil končni rezultat še višji.

NK Kranj NK Nafta

Očitno je bilo, da smo premalo resno, ali odgovorno jemali opozorila nastopa Nafte v Radomljah, kjer je sicer izgubila, vendar pa popolnoma nadigrala kvalitetne domačine. Kar štirikrat so zatresli prečko domačih in si ustvarili še številne druge priložnosti. Nafto je potrebno vsakič jemati kot enega od favoritov tega prvenstva.

Zakaj so bila naša pričakovanja višja ? Predvsem zaradi odličnega nastopa na gostovanju v Brdih, kjer so fantje suvereno obvladali situacijo. Vendar pa imajo Brda po vsej verjetnosti nekoliko slabše moštvo in se je vse izteklo tako, kot se je, zanesljivo v našo korist. Možnost podobnega scenarija, pa se je začela podirati že v Brdih. Matic Ahačič je dobil četrti rumeni karton, edini izkušenejši igralec z veliko drugoligaško kilometrino, Beganović, se je poškodoval, visoko temperaturo je dobil Vrandečič in tako smo ostali skoraj brez tretjine moštva. To pa je kljub širši zasedbi le preveč. Na včerajšnji tekmi se je to poznalo. Igra ni funkcionirala po želenih tirih. Kljub vsemu pa ni smelo priti do takšnih napak, po katerih smo prejeli prva dva gola. Moštvo s kvaliteto zna to takoj izkoristiti.

Nevarnost pred vrati Lendavčanov

Našli smo se v zaostanku, ki ni obetal uspešnega nadaljevanja. Akcija po kateri smo znižali vodstvo gostov, nam je ponovno dala določeno upanje. Prehitro pa je bilo konec 1.polčasa in s tem priložnost, da se fantom vlije nova dodatna energija, ki bi omogočila boljše nadaljevanje. Ampak spet je prehitro prišlo do preveč očitne napake. Najboljši igralec na včerajšnjem srečanju, napadalec Nafte Roginič, je ponujen prostor izkoristil in neoviran dosegel tretji gol ter zanesljivo vodstvo Nafte. Čeprav je ostalo do konca tekme še dovolj časa, je Nafta jasno pokazala za kako izkušeno moštvo gre. Z opravljenimi menjavami so z organizirano igro povsem nadzirali potek tekme in nam ob preveč odprtem prostoru povzročali veliko problemov ter si ustvarili še kar nekaj lepih priložnosti za še ugodnejši rezultat. Z odličnimi obrambami, jim je to preprečil naš mladi vratar Anže Hafner.

Tekmo moramo čim hitreje pozabiti. Fantje so tudi že utrujeni. Prisotne so določene slabosti, ki v zgoščenem ritmu še bolj prihajajo do izraza, zato smo prisiljeni ritem dela prilagoditi tem razmeram in v nadaljevanju prvenstva z racionalno in morda z nekoliko drugačnimi cilji ter postavitvijo na igrišču, doseči tisti minimum, ki nam je v tem trenutku dosegljiv.

Boljše, da je streznitev po res kvalitetnem nastopu v Brdih prišla takoj, saj je prvi opomin najbolj učinkovit.

Če včeraj lahko kaj obžalujemo, je to samo visok poraz. Zaslužen. Fantje ga morajo kljub temu najprej vzeti kot realen, na drugi strani pa kot motivacijski. Vsaka tekma predstavlja novo dokazovanje. Teh pa bo do konca jesenskega dela še nekaj, še več pa do konca prvenstva, v katerem morajo naši fantje napredovati iz tekme v tekmo.

Ni razloga za pretirano skrb

Porazi bodo še vedno prisotni, verjeti pa moramo fantom, da bodo v nadaljevanju prvenstva sposobni ponuditi tudi veliko svetlih trenutkov, predvsem v tekmah, ki bodo za naše moštvo pomenile nekaj več.

Prvenstvo nadaljujemo že v nedeljo. Več o tej tekmi pa v novem prispevku.

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane