Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
02.10.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

Slutiti je bilo, da naši fantje v Brdih lahko nekaj storijo. V zaostali tekmi med tednom v Veržeju bi si že zaslužili tri točke, osvojena pa je bila samo. Zelo pomembna in dragocena, kajti Veržej je npr. včeraj v tekmi z Radomljani dokazal, da gre za kvalitetno moštvo, saj tudi proti njim niso izgubili, čeprav se Radomlje nahajajo v samem vrhu drugoligaške razpredelnice.

Toda posvetiti se moramo naši tekmi.

Ogromno pozitivne energije pred začetkom tekme, Elvis, Veron, Lovro in Blaž

Odlično razpoloženje pred tekmo, v izredno lepem, sončnem vremenu, zelo dobro pripravljeno igrišče in seveda tudi motivirani domačini, so  bili zelo dobra podlaga, da so fantje že od 1.minute dalje dali vedeti, kaj jih v tej tekmi zanima. Trener Brane Pavlin se je odločil samo za eno zamenjavo in Petar Krstev je povsem upravičil svoj nastop. Vse ostalo je funkcioniralo usklajeno, organizirano, predvsem pa nadzirano tako, da domačim ni bila ponujena nobena priložnost za nevarni napad. Nasprotno. Kmalu je »počilo« v domači mreži.

Veselje po zadetku Matica

Več kot zasluženo vodstvo, pri katerem je matic Kopač pokazal vso svojo spretnost in prisebnost, po lepi akciji in odlični podaji v sredino.

Domači so vse poskušali, da bi po zaostanku vzpostavili ravnotežje oziroma tudi premoč na igrišču, kar pa jim nismo dovolili. Zgodilo se je le, da smo mi na trenutek predahnili in z manj pozornosti kar sami ponudili domačin tudi izenačenje, toda zadnja prepreke je bil vratar Anže Hafner, ki je preprečil vsako takšno možnost.

Z vodstvom 1:0 se je odšlo na odmor, po katerem smo pričakovali  velik pritisk domačih. Ni se zgodilo. Vsi dvomi pa so bili več ali manj razrešeni, ko je že v 50. minuti zadel Tim Oman. Ob tako organizirani igri, je bilo težko pričakovati, da se domači lahko toliko dvignejo, da bi nas presenetili, čeprav so prihajali do rahle terenske premoči. Moštvo je odlično delovalo na igrišču in tudi v 2. polčasu ni dovoljevalo presenečenja. Če je bilo potrebno je ponovno vse poskuse dokončno

Anže Hafner z obrambami opozarja nase

preprečil vratar Anže Hafner, ki je z izvrstno obrambno izzval aplavz gledalcev.

Športni direktor kluba Janez Zupančič, klub unovčuje njegove bogate izkušnje in znanje

Toda bolj pomembno je to, da je moštvo delovalo homogeno in odločno v vseh linijah ter pokazalo vso zrelost. Lahko bi izvzeli kakšno nepotrebno preigravanje ali slab0 podaj0, vendar pa sta oba navedena elementa stalni sestavni del dogajanj v igri.

Dokončno in zasluženo slavje pa je bilo potrjeno v 80. minuti.

Matic Kopač, strelec dveh zadetkov

Matic Kopač se je ponovno vpisal med strelce in slavili smo visoko ter pomembno zmago v gosteh, proti neposrednim konkurentom. S tem smo potrdili zasluženo osvojeno točko v Veržeju in nadaljevali pozitivni niz. Moštvo se iz dneva v dan bolj ujema (homogenizira) in ne glede na mladost dokazuje, da je vse bolj sposobno igrati organizirano in z vidika rezultata tudi uspešno.

Za včerajšnjo predstavo si fantje zaslužijo iskrene čestitke. Želja vseh pa je, da ta trend nadaljujejo, za kar bo najboljša priložnost že v sredo, ko igramo preloženo tekmo z NK Nafta iz Lendave. Manjkal bo sicer Matic Ahačič, saj je prejel že 4 rumene kartone in mora prisilno počivati. Kljub poškodbam pa imamo trenutno še dovolj igralcev, ki bodo Matica lahko zanesljivo in kvalitetno nadomestili.

V sredo si fantje zaslužijo tudi številčnejšo podporo s tribun. Nafta je ugleden in kvaliteten nasprotnik in zagotovo lahko pričakujemo predstavo na visokem nivoju.

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane