Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
29.09.2017 | | Natisni | Brez komentarjev

Med tednom smo odigrali preloženo tekmo v Veržeju in osvojili točko. Ta ima svojo vrednost v tem, da je bila dolga pot vsaj delno poplačana. Morali pa bi zmagati. Za to je bilo dovolj čistih priložnosti, ampak žoga ni hotela v gol. Zadovoljstvo pa je kljub vsemu pravo, saj bi se nam lahko dogodil tudi poraz. Najprej smo mi lepo podali domačemu napadalcu, ki je skoraj s sredine igrišča stekel sam proti golu. Na mestu je bil vratar Hafner. Malo zatem oziroma že globoko v sodnikovem podaljšku, se je žoga celo znašla v naši mreži. Toda očitni prepovedani položaj je bil dovolj, da je bilo veselje domačih takoj prekinjeno.

Vipolže - nogometno igrišče med brajdami

V nedeljo se ponovno odpravljamo na dolgo pot v Vipolže, kjer nas bodo čakali ranjeni domačini, ki so prav tako v zaostali tekmi, na domačem igrišču izgubili proti favoriziranemu Taboru iz Sežane. Gostje so povedli na samem začetku tekme in v nadaljevanju zdržali vse pritiske domačih ter jim prizadejali poraz.

Mi bomo v Vipolže  potovali s ciljem, da po zmagi na tujem z Rogaško, poskušamo presenetiti domačine. Čeprav je večina sedanjih tekem z NK Brda predstavljalo uganko za končni rezultat, je potrebno izpostaviti, da smo bili v lanski sezoni uspešnejši na njihovem igrišču. V tekmi polni priložnosti na obeh straneh, smo v 2.polčasu dosegli zmagoviti zadetek.

Delitev točk v Vipolžah

V tretji tekmi prejšnje sezone, pa smo prav tako uspeli doseči neodločen rezultat. Ker pa smo tekmo na domačem igrišču izgubili z 1:0 (ob številnih zapravljenih priložnostih), je skupni rezultat dvobojev na drugoligaškem nivoju, povsem izenačen.

Težav s sestavo ekipe nimamo, čeprav je potrebno omeniti izostanek poškodovanih (Volčič, Smajić, Zupan), prav tako ne bo manjkal nihče zaradi kvote rumenih kartonov. Objektivno lahko računamo, da nas ne bodo spremljale težave v realizaciji. To pa tudi pomeni, da gremo odprto v borbo z domačini. Ti so sicer moč domačega igrišča pokazali v 5.krogu, z enim od favoritov drugoligaškega tekmovanja NK Bravo in ga premagali gladko s 3:0. Doma so doživeli še 2 poraza, z dvema favoritoma (že omenjeni Tabor in z Jadranom iz Dekanov).

Trenutno smo na lestvici točkovno izenačeni, ob tem, da imamo mi tekmo manj. Smo pa boljše rangirani, zaradi boljše razlike v golih.

Kot je že bilo navedeno so dvoboji z Brdi praviloma precej negotovi, še iz časov 3.lige, vendar pa se na to ne smemo ozirati. Bili so tudi dvoboji, ki smo jih rešili v našo korist s precejšnjo razliko. Kljub temu pa naj igrišče pokaže svoje, pri čemer mi računamo, da bodo naši fantje lahko še kaj dodali, izkoristili tudi kakšno čisto priložnost. Na preizkušnji bo tudi naša obramba, vendar pričakujemo, da tokrat lahko ponovno presenetimo domače. Za to pa bo potrebno odigrati veliko boljše, kot je bilo to v Veržeju.

Komentiraj

Varnostna koda:

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane