Nogometni klub Kranj

Uradna spletna stran nogometnega kluba Kranj

RSS |  Facebook |  YouTube
Novice:
15.09.2017 | | Natisni | 1 komentar

V 7. krogu prvenstva 2. Slovenske nogometne lige, naše moštvo ponovno gostuje. Zaradi obilnega dežja in poplavljenega igrišča, ni bilo mogoče odigrati tekmo z Nafto iz Lendave. Vtisi z zadnjega gostovanja v Rogaški Slatini so prijetni. Moštvo je zanesljivo zmagalo in to pomeni, da se je dejansko začelo konsolidirati, glede na vsa dogajanja v prestopnem roku in tudi še med samim prvenstvom. Z optimizmom odhajamo tudi v Veržej, čeprav pretežno slabo vreme ni omogočalo popolne priprave moštva. Na razpolago imamo dovolj igralcev, kazni ni, iz dneva v dan pa moštvo s trdim delom  stopnjuje pripravljenost. Konkurenco za nekatera igralna mesta pa bodo povečali še poškodovani igralci. To pa je dovolj dobra podlaga, da postajamo vse bolj enakovredni konkurenci v drugoligaškem tekmovanju.

Pozdrav tekmecev v Veržeju pred prvo drugoligaško zmago v krstni sezoni

Optimizem pa v določeni meri gradimo tudi s pogledom na pretekli sezoni. V šestih dvobojih, smo imeli v zaključnem delu prvenstva vedno prednost pred jutrišnjimi gostitelji in s tem tekmo več na domačem igrišču. Zanesljive zmage so zagotavljale tudi zanesljiv obstanek v ligi.

Trener Janez Zupančič je pred dvemi leti pripravil zmagoviti recept...

Kot zanimivost lahko zapišemo še to, da smo v sezoni 2015/2016 prav v Veržeju dosegli prvo zmago v 2.SNL, takrat pod taktirko Janeza Zupančiča, danes športnega direktorja.

Toda to je bila preteklost, od katere je ostalo v obeh moštvih zelo malo igralcev, ki bodo prisotni na jutrišnjem srečanju.

Prav zato se je potrebno ozreti na sedanje stanje. Oboji imamo precej mladi zasedbi (povprečje okrog 20 let), oboji imamo na kontu po 4 točke. Zaradi boljše razlike v golih, je naš položaj na lestvici trenutno boljši. Mi imamo tudi manj odigrano 1 tekmo (preložena na 20.09.), na domačem igrišču, v kateri računamo, da smo sposobni doseči pozitiven rezultat. Najboljše izhodišče za to bo prav tekma v Veržeju. Čeprav so gostitelji v treh domačih tekmah osvojili samo 1 točko (podobno kot mi), je potrebno izpostaviti, da so igrali proti moštvom iz zgornjega dela lestvice. Da pa gre kljub temu za kvalitetno moštvo, pa so dokazali v gosteh, z zmago nad Dobom, ki vedno velja za enega najboljših moštev drugoligaškega tekmovanja.

“Potrebno bo upoštevati, da se bosta »udarili« dve mladi, zagotovo ambiciozni moštvi, pri čemer pa mi računamo, da smo sposobni s kvalitetno predstavo, domačine tudi presenetiti. Tudi osvojena točka bi predstavljala velik motiv pred igranjem preložene tekme z Nafto. Morda pogoji za igranje ne bodo najboljši, saj dež ne preneha padati, vendar pa bodo ti pogoji za obe moštvi enaki. Morebitno slabši pogoji bodo zahtevali enostavno igro, v kateri bodo lahko nepotrebni in nekontrolirani izzivi, odločilni” je pred tekmo dejal športni direktor Janez Zupančič .

Strateg rdečih vragov Pavlin Brane

Na vse je potrebno računati, pri čemer je trener Pavlin v tem tednu vse igralce pogosto opozarjal: “Vse bo ostalo na igralcih in mi se nadejamo, da se je  tudi tokrat naše moštvo pripravljeno odzvati na vse pogoje ter razveseliti pristaše Zarice”.

Kategorije: Novice, Prva stran, Člani

1 komentar

  1. Lari je rekel/-la:

    Naj zmaga boljši ,srečno obema ekipama

Obvestila

Začetek treningov za najmlajše nogometaše in nogometašice

Trening za najmlajše

V  tem tednu smo pričeli z rednimi treningi tudi  najmlaj...

Gregor Šmajd, nekoč izvrsten vratar, danes trener vratarjev

Treningi za vratarje

Treningi za vratarje
...

Otroška nogometna šola

Vabilo k vpisu

Vse, ki si želijo igrati nogomet, vabimo k vpisu v naš...© 2010 Nogometni klub Kranj. Vse pravice pridržane